Karácsonykor mennyire illik porszívózni?
Első panelos karácsony, kertesben ilyennel ugye nincs gond.
Kicsit széthordtuk már a tűleveleket...
A 3. Napon már nehéz megállni, hogy semmit ne indítsak el.
Csak a nappaliban porszívóztam 10 perc se volt, senki nem jött fel.
Az nem biztos, hogy fel- vagy lejönnek szólni, mert az emberek nem akarnak ilyenkor egyből rohanni szólni az akárkinek. Így ne ezt vedd mércének. Fontold meg, hogy hogyan lenne csak simán okés a dolog, ami egy normál életvitelbe belefér és érthető.
Én is panelben lakom és nem is nagyon vágyom másra :) annyira megszoktam a tágas kilátást, hogy nekem egy kert az zártnak tűnik. Csak mert nem látok el messzire. Mondjuk ez mellékes, de nem siet azonnal bármi zajra az ember.
Ítéld meg mennyire szükséges, és lehetőleg ne akkor amikor már sokan alszanak például.
A csendháborítás újabb, jelenlegi változata is jól ki van találva, mert a normál életvitelhez szükséges tevékenységeket megengedi. Például lehet lakást felújítani, de a normál munkaidő alatt és nem éjjel. Sok helyen ki is szokták írni a lépcsőházba és liftbe, hogy ... kedves lakók ettől eddig felújítást végzünk a 8. emelet akárhányban. Megértésüket köszönjük.
A mosás ebben annyiban tér el, hogy néha van aki olyan munkabeosztásban dolgozik, hogy csak késő este tud mosni. Legjobb akkor is ha kiírja és meg kell próbálni csak elengedhetetlen részét mosni éjjel, a többit meg munkaszüneti napokra osztani be.
A hangos zenehallatás egyébként a csendháborítás szerint nem indokolt, de én alkalmi jelleggel érthetőnek tartom, mondjuk egy születésnapon, szilveszterkor érthető. Más a hétköznapi és rendszeres zene bömböltetés, mert az zavaró másoknak, és úgyse fog tetszeni az a zene a lakók többségének. :)
Valahogy úgy normálisan fontold meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!