Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Perelhető a szomszéd az...

Perelhető a szomszéd az adventi időszakban való folyamatos ütvefúrásért?

Figyelt kérdés

Már 2 napja tart, fürdőszobát újít fel, egyedül, mert sajnálja a pénzt a szakemberre, szóval baromi sokáig fog tartani neki és itt vagyok 2 pici gyerekkel, akik ordítanak egész nap, már remegve sírnak a folyamatos fülsiketítő zajtól. Már én is ott tartok lassan, hogy eret vágok!

Kimegyünk, amikor tudunk, de elköltözni ideiglenesen nem tudunk (nincs hova), kint hideg van, úgyhogy max. félórás séták vannak, de ugye az meg lópikulát sem ér.

2019. dec. 3. 10:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szakemberekkel is több hét volt a teljes burkolatcsere, miután megvettem a lakásomat (szobákba, előtérbe tapéta, szobákba padlószőnyeg helyett laminált padló, előtérbe, konyhába, fürdőszobába járólap, konyhába, fürdőszobába csempe plafonig). Még így is olcsóbban jöttem ki, mint egy felújított lakással, ami lehet, hogy nem is tetszik, mert mondjuk más az ízlésem, ezt olyanná alakítottam, amilyen nekem tetszik. Ha éjszaka nem zajong, a nappali zajt tanuld meg elviselni. Ha pereskedsz, remélem, veled is pereskedni fognak, amikor a gyerekeid lesznek zajosak.
2019. dec. 3. 17:02
 22/28 anonim ***** válasza:
97%
Na kérdező ha engem perelnél be mert fel merem újítani a lakásomat vagy annak egy részét , akkor legközelebbtől valahányszor ordítanak a kölykeid, azon nyomban hívnám a rendőrséget. Hidd el, te unnád meg előbb . :) társasházban élsz ? Vállald a következményeit ! :)
2019. dec. 3. 22:31
 23/28 anonim ***** válasza:
11%

"#1-es A 112-es segélyhívó nem erre van. Mentő, tűzoltó, rendőrség. A lakásfelújítás nem büntetendő, hogy rendőrt kelljen hívni!"

Fogalmatok sincs. Az ismerősöm is a 112-t hívta, de lehet a rendőrséget is közvetlenül. Szóval éjjel üvöltették felettük a TV-t, felhívta a 112-t és jött is a rendőrség + még pár dolgot mondtak is neki a 112-n

2019. dec. 4. 18:41
 24/28 anonim ***** válasza:
8%

"112-t vészhelyzetben kell hívni, nem azért mert egy barom vagy, aki kekeckedni akar a szomszéddal, akinek joga van felújítani"

Fogalmatok sincs, minek irkáltok akkor? Guglizzatok már rá a zajos szomszédra, ne tippelgessetek már feleslegesen. A jogszabály le van írva, nem "érzésből" kell válaszolni

2019. dec. 4. 18:43
 25/28 anonim ***** válasza:
87%
Anyádat hívd, ne a 112-t!
2019. dec. 6. 04:09
 26/28 A kérdező kommentje:

Nyilván nem az a probléma önmagában, hogy felújít.

Hanem hogy a nap nagy részében ezt csinálja és nem lehet se pihenni, se kint lenni ilyen sok időt. Figyelemelterelés is csak kis ideig működik, de reggel 8-tól este 8-ig nyilván nem!

2019. dec. 10. 07:23
 27/28 anonim ***** válasza:

Nem tart örökké a felújítás. Én annak idején júliusban kötöttem az adásvételi szerződést a lakásomra, de csak novemberben költözött ki az előző tulaj, mert a férj súlyos beteg, haldokló volt, novemberben kaptam meg a kulcsokat, akkor az asszony már a temetést szervezte. A felújítást - mert eléggé lelakott volt a lakás, aminek nyilván a férj súlyos betegsége is oka volt, hogy nem fordítottak még erre figyelmet - november közepén tudtam elindítani. Bejárati ajtó csere, burkolatok, beépített bútorok, tűzhely, WC... alig volt valami, amihez nem kellett hozzányúlni, és sok dolog csak közben derült ki, nem is volt eredetileg terv, a WC csészét például azért kellett kicserélni, mert burkolás közben, mikor kikerült a helyéről, kiderült, hogy félig el volt dugulva, egykori építési törmelék kötött bele. A szakemberek nem jöttek azonnal, vagy ígérték, de nem jöttek, én dolgoztam, apám nyugdíjas volt már akkor, és ott tudott lenni a lakásomon segíteni, de ő nem tudott megcsinálni mindent egyedül, a régi csempét le tudta verni, a padlószőnyeget, linóleumot felszedte, de nincs csempevágója, nincs szerszáma laminált padló méretre igazításához... Volt földeletlen elektromos hálózat rész, ezt apám megcsinálta, mert ért hozzá. Volt, amit fúrni kellett, bútorokat kellett összeszerelni, volt, amit az útmutató alapján nem lehetett volna összerakni... Konyhabútort ki kellett dobni, olyan rossz állapotban volt, az újnak utána kellett járni, hogy megfelelő méretet kapjunk, a tűzhely is kritikán aluli állapotban volt, régi beépített bútorok egy része használhatatlanná vált, voltak részei, amiket újra tudtam hasznosítani, de volt, amit ki kellett dobálni. Ablakcsere csak évekkel később történt, radiátorcsere még ezután lesz.

Próbálj toleráns lenni, vagy menj át megkérdezni, hogy tudsz-e segíteni valamiben.

Apámnak még örültek is a lakók, mikor hallották a felújítás zajt, mert volt, aki feljött megkérni, hogy nála is csináljon meg valamit.

2019. dec. 11. 10:19
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Nalam egy honap volt a teljes lakas felujitasa, hwtfotol pentwkig 8:30-16:30ig dolgoztak a munkások. Nem kis meló volt, elhiheted
2019. dec. 18. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!