Perelhető a szomszéd az adventi időszakban való
folyamatos ütvefúrásért?
Figyelt kérdés
Már 2 napja tart, fürdőszobát újít fel, egyedül, mert sajnálja a pénzt a szakemberre, szóval baromi sokáig fog tartani neki és itt vagyok 2 pici gyerekkel, akik ordítanak egész nap, már remegve sírnak a folyamatos fülsiketítő zajtól. Már én is ott tartok lassan, hogy eret vágok!
Kimegyünk, amikor tudunk, de elköltözni ideiglenesen nem tudunk (nincs hova), kint hideg van, úgyhogy max. félórás séták vannak, de ugye az meg lópikulát sem ér.
A szemben lakást 4 hónapig újították fel, betonig levésték a vakolatot stb. Örülj, hogy csak a fürdőszobáról van szó. És ahogy írták, ha leszedte a csempét, utána nem jár elviselhetetlen zajjal.
2019. dec. 3. 12:08
12/28 anonim válasza:
Ne haragudj, de nevetséges vagy, azért akarsz perelni, mert valaki felújítja a lakását? :D
Advent nem egy szent időszak, ugyanúgy dolgoznak az emberek ilyenkor, nem áll meg az élet. Az érthető, hogy hangos, meg hogy kellemetlen a zaj és nyilván meg is van, hogy mikortól meddig lehet ilyen zajjal járó munkákat végezni (ezt a házirendben rögzítik), de ha a házirendet nem sérti, nem tudsz mit csinálni. A házirend be nem tartása miatt sem fog kimenni a rendőrség. Ha a házirendben meghatározottakon kívüli időszakban hangoskodik, akkor beszélj vele vagy a közös képviselővel, de hogy beperelni. :D
2019. dec. 3. 12:59
13/28 A kérdező kommentje:
#9 nyugdíjas, tehát itthon van 0/24-ben...
2019. dec. 3. 13:02
14/28 anonim válasza:
Még jó, hogy te/gyerekeid soha nem csaptok zajt.
2019. dec. 3. 13:03
15/28 anonim válasza:
Nem perelheted be azért, mert felújítja a lakását, aki panelban lakik, annak számolnia kell ezzel. Nem lehet megtiltai valakinek, hogy felújtsa a lakását, mert a zaj zavarja a szomszédokat. Amíg nem este csinálja nem tehetsz ellene semmit.
2019. dec. 3. 13:17
16/28 anonim válasza:
És amúgy szerinted, Kérdező, mi volna a megoldás? Hagyja lerohadni a lakását, mert neked van két gyereked, vagy mi?
2019. dec. 3. 14:36
17/28 anonim válasza:
Ahh, nem is vártam mást, kedves kérdező :) isten nekem isten, úgy írom, ahogy jól esik, a többi képzeletbeli barát sem sértődik meg, ha kisbetűvel írom a nevét. Mondja nekem hogy nímand, miközben ül a panelban a két visító kölökkel és szidja a szomszédot, hogy az fel mer újítani. Hát mi van, isten miért nem segít meg? :D
2019. dec. 3. 14:50
18/28 anonim válasza:
"Egyébként Isten nagybetűvel írandó!" - köznévként nem, és ilyen értelemben írták, tehát nagyon helyesen írták kisbetűvel.
2019. dec. 3. 14:57
19/28 anonim válasza:
gondolom a te gyerekeid éjjel bömbölnek az sem lehet kellemes. Ráadásul te sosem fogsz felújítani?
2019. dec. 3. 16:26
20/28 anonim válasza:
Nem perelheted, a te gyerekeid is lesznek zajosak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!