Panel hanyadik emeletén laksz és miket hallassz?
Pont a tizediken lakom.
Fölöttem nincs senki,a mellettem lévő szomszéd is csöndes,alattam vannak fiatalok,akik hétvégente nyomják ezerrel a zenét,elég idegesítő,de szerencsére este 8-9 körül abbahagyják.Az utcazaj felhallatszik,de már nem annyira zavar,plusz szigeteltettem is az ablakokat.Lift kattogást hallok még,de annyira az sem vészes.
Hetediken lakok.
Velünk szemben kocsma van, nyitott ablak mellett simán hallani, ahogy a szabadban cigizők, iszogatók dumálnak, óbégatnak.
Hallom, ha valamelyik szomszéd tüsszent, köhög, csörög a mobilja, horkol, lehúzza a vécét, fürdővizet enged, porszívózik, veszekszik a gyerekével, nevet, filmet néz stb. Ezekért meg nem szólhatok, ezek a mindennapi élet részei.
Pedig ez már a negyedik panel lakás, amiben valaha laktam, de ennyire egyik sem volt hangos. Itt valami ritka rosszak a falak, plafonok.
Mintha lenne más is rajtunk kívül a lakásban.
5. emeleten. Egy emeleten 4 db lakás van. 2db 30-40 nm körüli és 2 db 60-64nmres.
Mi a legnagyobban vagyunk. Végülis 4 fal határolja a lakást, ebből 2db folyosó és 2 db a külső világ.
Nyílván kintről hallok dolgokat. Ahogy autók elmennek esetleg ha valaki részeg és nagyon ordibál hajnali 1kor ami kb havonta 1x megtörténik.
A folyosóról a lift becsukódását lehet hallani, de ez olyan gyenge zaj hogy csak akkor tűnik fel ha valaki kifejezetten semmit sem csinál és csak erre figyel.
Kb ugyan ez amikor a velünk szembe lévő lakásba megy be valaki vagy beszélget a folyosón. Meg ezeket is leginkább a fal és ajtó mellett lehet hallani.
Az alsó szomszédot egyátalán nem hallom.
A felsőt igen, főleg a konyhában. Furcsa mód ahogy kinyitja a hűtőjét és időnként pár kopogó hangot, de mást nem. Persze ezeket is ritkán. Lehet mindig előforduló dolog csak én nem figyelek rá.
Meg persze néha van, hogy a randiátort ütögeti valaki.
Plusz a szokásos fúró és kalapácsolás hang, amit szerintem mindenhol lehet hallani.
7. Emeleten lakom, nagyon meleg van, még nem tekertük fel a radiátorokat, de 26 fok alá nem ment a hőmérséklet. Az ablakait nem rég cseréltettem, előtte behallatszottak a mentőautók, meg a kukásautó reggelente,most már csak a konyhában hallani a többi lakót, mert ilyen lifthof szerűségbe nyílik a konyha ablak, és visszhangzik az egész,és van olyan család a házban, ahol kB gyilkolják egymást minden nap, orditoznak, és törnek a tányérok. Mellettünk kutyások laknak, halkan hallani, nem zavaró. A lift gépházat hallom mindig, mikor indul a lift, már megszoktam, viszont akkor mindig villannak a lámpák a lakásban. (a ledesek nem, de még van pár régi égőnk).
Kukaledobót hallom, az pont az en lakásom mellett van, valószínűleg felettem gyakran isznak, mert a csövön szépen végig lehet követni a kis üvegeket, pedig elvileg üveget nem lehetne leküldeni rajta. Víz nyomás van, néha van egy pici csökkenés, schell nyomó gombos volt a WC, ahhoz nem volt elég nyomás, át alakítottam tartályosra
( https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__10122513..
Csótányokkal szerencsére nem találkoztam. Laktam ez előtt másik panelban ugyanebben az utcában, az tele volt csótányokkal, este mindig szét szaladtak a konyhában, ha fel kapcsoltam a villanyt.
Mi 3 honapja költöztünk el földszintröl
Fiatal par költözött fölenk,reggeltöl estig elefant trappolas,nyöges,kopogas,dübörges.
6 honapig birtuk,agyhalottakkâ váltunk.
Most 1 emelet de nem lakik felettünk senki😀
igy kerestünk lakast😀
Alattunk egy srac lakik,keveset van itthon
Nem zajos,neha halatszik h lepked,vagy ha valami nagy dolog leesik
napi 1-2 perc
Álom !!!!
Kilencediken lakom. A szobákban, konyhában szinte alig hallatszik le valami, csak ha valami nehéz dolog leesik pl. Olyan volt már hogy a felettünk lakó srác beteg volt, és éjszaka a teljes csendben lehetett hallani, ahogy köhög, de elhanyagolható. Ami inkább kényes pont ilyen szempontból, az a WC. Ha a felettünk lakó használja a WC-t azt itt az egész lakásban tisztán lehet hallani, követhető a folyamat ahogy kinyitja az ajtót, csurgat bele a lukba, lehúzza, a lehúzó lánc műanyag fogókája koppan neki a lemez strang takaró hátfalnak... Az alattunk lakó bolond nőre ha rájön a vész a WC-n keresztül szokott felordítozni, szóval kiváló konferencia lehetőséget biztosít xd
Illetve ami még nagyon zajos tud lenni az a gépészet, nálunk két rozoga lift van, a régi Ganz motorok felpörgésének van egy nagyon jellegzetes hangja, és a vezérlő relék csattogását is lehet hallani. A központi szarszagelszívó éjjel-nappal 15 percenként beindul és süvít. A csövek is nagyon hangosak, csomószor berezonálnak, na annak istentelen egy hangja tud lenni... Nyilvánvalóan utóbbiakkal egy normálisan karbantartott panelben nem kell számolni, de a vizesblokkon keresztüli áthallást eddig minden panelban tapasztaltam, hol jobban, hol kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!