Zürichben tényleg nehéz barátkozni? Tényleg idegen gyűlölők az emberek és antiszociálisak?
“Az értelmes németek teljesen rendben vannak,”
Az megvan, hogy Zürich nem Németország, ugye..?
Kérdező, én Ticino kantonban élek, 1 hetet töltöttem Zürichben, azalatt ritkán találtam embert, aki angolul, vagy olaszul beszélt volna. Azonkívül nagyon kedves volt mindenki, de bizony a szállodán kívül kevesen beszéltek angolul. Programozóként a munkahelyen természetesen az angol elég lesz, de boltban, vagy bárhol boldogulni muszáj lesz valami alap német szókincset megtanulni. A munkahellyel pedig próbálj megállapodni, hogy segítsenek a lakáskeresésben valahogy, mert kint a bérlés nagyobb műsor, mint egy állásinterjú, rendesen meg kell pályázni az albérletet, és minden lakásra van 10-20 jelentkező, németül nem beszélő külföldiként igen nehezen tudnál megkapni egyet. Más buktató nemigen van, sok sikert neked!
Hát én Zürichben élek, szerintem 90%ban elég az angol. Alig-alig volt olyan, amikor nem tudtam használni. Most már folyékonyan beszélek németül is, általában ezzel kommunikálok a svájciakkal, de van hogy inkább angolra váltanak, mert utálják a hochdeutschot :)
Amúgy szerintem tök jó hely, az emberek egyáltalán nem idegengyűlölők, jó, mondjuk nem is az a bratyizós náció, de én is elég interovertált vagyok, úgyhogy abszolút nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!