Ti hogyan bosszulnátok meg, ha egy szomszédhoz jönne valaki rendszeresen autóval, és dudál ahelyett hogy kiszállna és csengetne, egy egész háztömböt zavarva?
#1: Kifejezetten alvó, családi házas környék a külvárosban, ahol soha SENKI nem szokott rajtuk kívül dudálni: még ha a belvárosban vagy lakótelepen lenne akkor megérteném, de így különösen zavar
Arra gondoltam hogy ideje elővenni a festékmarót, vagy kilőni az oldalablakokat porcelánnal, le***rom hogy ez mennyire igazságos vagy sem
#2: Általában este, de most is jöttek: tipikusan ez az újgazdag, “mindenkinél jobb vagyok” senkiházi banda a szomszéd meg a drágalátos ismerősei is
Vízipisztollyal lefröcskölném őket, ahogy kiszállnak az autóból.
Nincs az a szabály, ami alapján el tudna meszelni titeket, viszont elég kellemetlen ahhoz (pláne már ilyenkor), hogy hatása legyen.
Esetleg - ha mindenkit zavar - szomszédokkal összebeszélni és együtt csinálni ezt. Akkor nemcsak a hatás nagyobb, de rájönne, hogy MINDENKI ellene van.
Mit keres a kulcszavak között a szemetes? Kukáskocsival dudál, vagy mi?
Egyébként mit szeretnél megbosszulni? Azt, hogy valaki szombat délután 5 órakor dudált az utcán? Vagy ilyen sokszor járnak hozzá, hogy esküvôi dudaszóló van egész nap?
Nyilván a festékmaró meg az ablak kilövés egy szinten van azzal, ha valaki dudál egyet.
Gondolom te sosem csináltál semmit, ami másokat zavar, vagy egésznap síri kussban ültök otthon, meg a többi lakó is. Most komolyan képes vagy ilyen hisztit levágni mert valaki napi 1x dudál az utcában? :D ne nevettesd ki magad.
7-es, a KRESZ szerint csak vészhelyzetben szabad dudálni, ill. lakott területen kívül előzés jelzésére.
Tehát itt egy KRESZ-szabály megsértéséről van szó. Amit ugye utólag nem lehet szankcionálni, és nyilván nem lesz ott 0-24-ben rendőr, hogy ezt a szabálytalanságot tetten érje.
És ez a szabálytalanság igenis zavaró. Ha olyan lenne, ami senkit nem zavar (pl. menetiránnyal szemben parkol az utcán), akkor én se tennék semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!