Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen jelenleg Budapesten...

Milyen jelenleg Budapesten élni/dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár éve már tervben van a költözés, de mindig húzva lett. 1 hetet voltam fent ismerősömnél nyugis 14. kerületben az viszonylag tetszett. A nagyon nyüsgős részt pl.: a nyugati környéke nekem már sok. Egyáltalán nem ismerem egyébként BP-t, csak átutazóban voltam ott mindig. Mennyi általában a kezdő fizetés egy irodai munkánál 200 nettó körül? A lakás árakat láttam, hogy el vannak szállva, már az albérletek.

Főleg budapestiek válasza érdekel, mit szerettek a városban, hová szerettek eljárni, sportolni, kikapcsolódni, milyen a tömegközlekedés? Mennyire nyitottak az emberek, bármi amit érdekesnek találtok

2019. szept. 14. 00:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok vele megelégedve.

Tömegnyomor van.

A belvárosban sűrű beépítettség, fátlan utcák.

10 perc alatt annyi ember jön szembe, megy el melletted, amennyi elég egy hétre is. Nem figyelnek oda egymásra, nem engednek el szemből, majd fellöknek, út közepén megállnak.

A villamost feltartják, várhat további 1,5 percet.

Én pont nem vagyok elégedett az uszodakínálattal.

Ok, hogy 5-15 percenként jár minden, de olyan messze vannak a dolgok és olyan lassú a tömegközlekedés, hogy lehet 3/4 óra is, mire elvergődsz valahova, pl az uszodába.

Múltkor a 3. kerület belvároshoz közeli részéről a József Attila Lakótelep 1 óra volt.

Kosz van.

Egyre több a lecsúszott ember.

Fejlődés, érdemi fejlesztés alig. Ez mondjuk politika.

Könnyű elhelyezkedni - igen, fizikai munkával.

2019. szept. 14. 16:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én BP-n dolgozok, az agglomerációban lakok. Nem sokkal ezelőtt 5 évig éltem is itt albérletben.

Hátrányok:

Mindenhol mocsok, bűz, szemét, előző esti hányás, kaki, stb. Nyáron nem egyszer volt, hogy konkrétan öklendeztem az utcán a szagoktól. Pedig nem valami nyóckeri gettóban dolgozok, hanem egész kulturált helyen (lövésem sincs, hogy hányadik kerület, Astoria környéke).

Zajos, nem lehet normálisan közlekedni a felszínen.

Rengeteg a drogos, csöves, óbégató-kötekedő ember.

Minden nagyon drága.

Előnyök:

Jól fizet, ha itt dolgozol.

A metrót imádom, nagy találmány. :) Meg úgy általában azt, hogy percenként közlekednek a járművek.

Közel van minden, szupermarket, drogéria, kajálda, BKK megálló, minden van két perc járóföldre.

Vannak nagyon szép épületek, utcák, parkok.

Összességében dolgozni szeretek itt, de nagyon örülök, hogy délután húzhatok haza a kulturált településemre, ami nem ilyen. Régen utáltam itt tölteni az egész napjaimat, nem tudtam kiszakadni belőle, csak pár hetente, mikor hazamentem, akkor nagyon rosszul éreztem magam. Most így viselhető.

2019. szept. 17. 10:32
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok

Ja, igen, és a fák hiánya.... borzalmas, nyáron simán 10 fokkal melegebb van itt, mint otthon. Nem is értem azokat, akik ezt kitalálták...

2019. szept. 17. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!