A debreceni emberek miért büszkék arra, hogy Debrecenben éltek/élnek?
Mert oda születtek.
Sok ember büszke sok dologra különösebb ok nélkül pusztán azért, mert azt kapta, abba született bele. Többnek, jobbnak akarják látni őket.
Miskolc szép város?
Néhány tanya jobb állapotban van itt nyugaton
Én debreceni vagyok, 25 éves koromig ott éltem, és borzasztóan szeretem, mert rengeteg szép emlék köt oda.
De ezt büszkeségnek nem nevezném, csak lokálpatriotizmusnak meg nosztalgiának.
El tudom képzeli, hogy vannak, akik büszkék arra, hogy debreceniek, de akkor ez ugyanolyan, mint mikor valaki arra büszke, hogy ilyen vagy olyan nemzetiségűnek született. Azt sem lehet logikusan megindokolni.
A férjem miatt Budapestre költöztem, személy szerint viszont én meg a fővárost nem látom szépnek, pedig sokaktól hallom, főleg turistáktól. Vannak benne szép részek, pl. a várat szeretem, de nem érzem benne itthon magam. Nekem túl nagy, túl szmogos. (el is fogunk költözni nem sokára)
A férjemnek sem tetszik Debrecen, unalmasnak találja. Abban igaza van, hogy most már sokkal kihaltabb ahhoz képest, mikor még fiatalként ott éltem. Megértem,hogy neki nincsenek emlékei, amiktől megszépülne a hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!