Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ejszakai takaritas miatt mit...

Ejszakai takaritas miatt mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A takarító ejjel 2kor jar hozzank a hazba. Meg veletlen sem csendes. A hazban nagyon kevesen elunk. A legtobb lakas ki van adva alberloknek akik diákok es ilyenkor nincsenek itt. Hiaba jeleztuk a hazkezelonel, szerintük ez normalis, a takarító ember becsuletes, gondos, oruljunk hogy van. (egyebkent kicsit sem gondos mert undorító kosz van)

Mivel a tulajok nagy része nem itt el, hiaba jeleztük 3an, az a valasz, hogy "de hat a tobbieket sem zavarja"..

Kertuk mar, hogy jojjon 4-5 o felé, mint a tobbi haz takaritoja, de neki sok a háza, igy fer bele. Konkretan az van, heti ketszer, hogy mire elalszunk jön ez az ember es 15 percig sereget a haz előtt, nyitott ablaknál természetesen felkelunk, majd a házat felmossa (benn nem söpör, de a felmosast se neveznem a neven, inkabb fellocsolja vizzel) telefonon zenét hallgat közben, es elmegy. Kb fel3ig eltart. Az egesz szar amit csinal. Aztan nyilván jonnek s szomszéd hazak takarítói is, ok is nekiallnak sepregetni 5 fele, arra is felkelek de sz annyira nrm erdekel mert amúgy is kelnek... Konkretan aludtam ma is 4 orat 3 részletben. Fáradt vagyok, es nekem meg most kell mindjart dolgoznom.

Szerintetek mit lehet ezzel kezdeni? Rendort hivjak ra? Legszivesebbenar raontenek egy vodor vizet. Koszi

2019. aug. 23. 07:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Helyes, menj csak panaszt tenni! Házmester ország...
2019. aug. 23. 13:01
 12/16 A kérdező kommentje:

11es, te mit csinalnal? Na, hat akkor hallgatlak. Viseljem el es meg fizessek is erte? Vegyek füldugót, klímát, csukjam be az ablakot koltozzek tanyara vagy a tizedikre? Nem fogok. Eleg sokat kuzdottunk ezert a helyért es amiota ez megy, katasztrofalis a helyzet.

Hozzatennem, ha idom engedi a szintet, a fuggofolyosot ossze szoktam söpörni es fel is mosom mert elegem lett, hogy a redvat behordjuk a lakasba allandoan.

A takaritas minőségéről annyit, hogy par hete a fszinten lakó egyik neni leesett a lepcson mikozben vitte ki a szemetet mert allt rajta a hypos viz, es kiszorodott a kavezacc a kukazsakjabol. Nos azt a kavezaccot kb 2 hétig nezegettem mig nem egyik nap ugy voltam vele, most mar kerek a fszinten egy seprut es kisepertem. A neni mellesleg korhazban volt, es a lanya ugyanugy elmebt szolni ennek a parasztnak de a valasz az volt, hogy kapaszkodjon.

Valamelyik nap eger vagy mokus vagy nemtudom milyen szart talaltam az ablakban, ami amugy nem volt lemosva evek óta. At alattunk lako kisgyerek baranyhimlos volt a tavasszal, az anyjaval mi mostuk a korlatot hogy az en lanyom meg a szomszed no fiai ne kapjak el.

Nekem is van allasom, nekem is van eletem. Nem, nem derogal, amig gyeden voltam ketten csinaltuk egy idos lakoval felvaltva KEVESEBBÉRT. Azert hagytuk abba, mert nem volt idonk es csomóan nem fizettek meg takarítószereket sem (mert akkor meg nem a kozos koltsegben volt a díj hanem zsebbe ment a szomszed bácsinak aki végül sajnos meghalt) en visszamentem dolgozni, nemtudtam/akartam folytatni es azota nem alszunk heti ket nap hajnalban, nyaranta. Hurra. Nem kell megerteni meg egyutterezni de nem kívánom senkinek sem ezt, mert attol hogy mi nem aludtunk ma, nekem el kell latnom a munkam 11 oran at es utana turelemmel kell viselkedhek a 3 eves gyerekemmel egesz estig. Szoval erdejelne megis mit tennel, 11es?

2019. aug. 23. 14:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

8-as és 10-es megadták a megoldást, miután az összes olyan megoldást kilőtted, amivel te védhetnéd magad a zaj ellen. (Takarító leváltása közgyűlési határozatban. A megismételt közgyűlés akkor is határozatképes, ha az összes tulajdonos közül egyedül vagy jelen!)

Egyébként azt megértem, ha nem lehet beszereltetni klímát, azt, hogy éjjel gyerek mellett nem klímázunk, nem. Nem muszáj direktben ráfújatni a gyerekre, sőt, akár egy másik szobában is lehet átnyitott ajtóval. Nekem csak ez az egy megoldás jött be a meleg és a zaj ellen, a klíma a hallban van, átnyitott ajtóval szépen hűt, csukott ablaknál, lehúzott redőnnyel alszom.

2019. aug. 23. 19:04
 14/16 A kérdező kommentje:

Koszi. Nekem csak ez a "hazmester orszag" gunyoskodas nem tetszik, nem ertem miert kell ilyeneket irni. Hulla faradt vagyok es meg erezzem magam rosszul amiatt mert valaki hitvány munkat végez. Engem reg elzavartak vna a mhelyemrol mar maga a munka minosege miatt.

Az többiek valasza jo opcio, megértettem, koszonom nem ertetlenkedni akarok csak pusztan most ertem haza es most van idom rendezni a gondolataimat. Elobb beszeltem massal is a hazbol (a lenti nenivel) irunk egy kervenyt hnap, korbevisszuk a hetvegen, irja ala aki jogosult ra es persze akarja, majd elmegyunk es szolunk hetfon.

2019. aug. 23. 20:08
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, a "házmester ország" tényleg túlzás volt, sajnálom, ha megbántottalak vele, bunkó voltam, elnézést kérek.

Abban igazad van, hogyha trehány módon takarít és éjjel hangosan hallgat zenét a lépcsőházban az semmiképp sem tolerálható, és azt jelenteni is kell.

2019. aug. 24. 01:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem kell elnezest kerni, en elhiszem hogy ez neked, meg annak aki nincs ebben a helyzetben, nyivakolasnak, hisztibek, akarminek tunik. Sokmindennel en sem tudok azonosulni, mert az en eletemben nincs jelen. Altalanossagban az emberek elete egy rohanas. Eleldegelnek egymas mellett ugy hogy magas ivbol szarnak egymasra valljuk be. Sokszor azt sem tudjak emberek ki a szomszed ami mondjuk 30 eve nem volt divat. Ma mar nem kinalja meg az atlagember a postast kaveval vagy egy pohar vízzel, meg nem kedves a takaritoval a boltosnenivel stb. Megertem (meg ha szomorúan is) a kozonyt de azert azt nem ha valakibe annyi agy nem szorul, hogy beelegondoljon kicsit masok helyzetebe.

Irtam fentebb a kornyezetunkben tobb idős es több kisgyermekes is el. Eppen ezert pl nem mosok éjjel pedig nagyon egyszeru lenne beprogramozni es reggel kivenni, vagy nem ordittatunk (vagy ordittattunk regen sem amig nekunk mem volt babank) zenet este vagy regebben dohanyoztam de nem tettem ugy az erkélyen hogy a szomszed ablakan bemenjen. Mert engem nem igy neveltek. Úgy neveltek, hogy ne artsak másnak.

En nem kerem h ugraljon korul, de azert sztem nem irrealis elvaras hogy 2 hetente legalabb egyszer vegezze el a dolgat normalisan es azt ne 2kor hanem 5kor tegye. 5kor sincs meg 38fok. Sztem tenyleg kar a szóért remelem talalnak mast helyette hamarosan mert sokaknak tele vele meg a mocsokkal a puttony, mint kiderult.

2019. aug. 25. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!