Mossam-e el a tepsit?
A következőben szeretnék tanácsot kérni, mert nem tudom hogy mit csináljak: hárman lakunk egy közös albérletben, mindannyian egyedüllállóak vagyunk. A harmadik lakó néhány hónapja érkezett, és arra nem annyira sikerül rávenni, hogy időben elmosogasson maga után. Többször előfordult, hogy megláttam a mosatlan edényeket, aztán elmostam helyette, mert nem bírtam tovább nézni. Sajnos elég ritkán találkozunk vele, mert éjszaka jár haza általában, és nem nagyon tudunk vele beszélni. Legutóbbi alkalommal, amikor az történt, hogy a tojásos tepsi és a tányér egy napig állt a mosogatóban, akkor mondtam neki, hogy legközelebb ne hagyja egy napig ott. Igazából az tény, hogy nem kedveskedve kértem, mert nemár.. ennek azért elég alapnak kellene lennie, hogy mindenki elmosogat maga után egyből, ebben nem akarok kompromisszumot kötni.
Másnap, amikor viszem le a szemetet (mert amúgy még egyszer sem vitte ő le, mióta itt van), akkor látom, hogy a tepszi, ki van dobva a kukába, ahelyett, hogy elmosta volna, kivágta a fenébe. Hát én nem azt akarom, hogy ne csináljon magának vacsorát, így kivettem, aztán elmosogattam, lekapargattam róla az akkor már több napos tojásmaradékot.
Azóta nem találkoztam vele, de ma láttam, hogy valamikor ismét használta a tepsit, de ahelyett hogy elmosta volna, megint a kukában landolt az egész. Nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Szóljak a tulajnak, hogy elég nagy gondok vele? Vagy próbáljam még megbeszélni vele a mosogatás / takarítás témát (a takarításba való bevonása persze elég science fiction téma nála, ha még saját maga után sem mos el... igazából kikerekedett szemekkel néz rám, hogy miért baj az nekem, ha ott van napokig a mosatlan).
Ti mit tennétek a szituációban?
1. Tulajjal beszélni.
2. Ha nem zárja a szobája ajtaját, akkor az egész szemetest tepsistől beleborítani az ágyába.
3.Ha zárja a szobáját, akkor valóban, a szükséges eszközöket (sajátot) a szobádban tartsd, zárd el. Előbb-utóbb nem lesz neki miben csinálni kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!