Ti mennyi kávét isztok naponta?
/Nyilván olyanok válaszára vagyok kíváncsi, akik szoktak kávézni./
Én kb. 1.5-2 dl kávét iszok egy nap, de nem egyszerre, hanem többször a nap folyamán, kis részletekben, tejjel és tejszínnel felhígítva. Viszonyt az anyám valahányszor meglátja, hogy kávézok, elkezd magyarázni, hogy nagyon sok kávét iszok és tönkre fog menni a szervezetem (miközben ő kiönt magának egy pohárnyit/2 dl-nyit és egyszerre megissza az egészet...És néha simán megiszik egy nap 2 pohár, azaz kb. 4 dl kávét is...).
Aki szintén szokott kávézni, mennyit iszik összesen a nap folyamán? Nem hinném, hogy egy átlagos kávézóhoz képest én olyan sokat innék..
Az attól függ, MILYEN kávét iszol.
Én rendes presszó kávét iszom reggel, úgy 1 dl-t (plusz tej). Ennyi a napi adagom. Ha nagy ritkán délután is iszom, akkor már csak felet, vagy valami lightosat (pl. cappucino).
Nálam 1 adagban van 1 púpozott teáskanál instant kávé.
Ebből reggel megiszok 2-t egymás után, utána ebéd után egyet, utána kb. 4 körül és még egyet este 7-8 körül. Utána pedig egy koffeinmenteset még :)
Tehát ez így 5.
Régebben megittam a rendes kétszemélyes presszómat, ami kb. 1dl.
Ebéd után még egy ilyet, vagy munkahelyen 10 óra körül egy presszót, ebédután még egyet.
Amióta a vérnyomásom ingázik, csak a reggeli maradt meg, nagyon ritkán iszom ebéd után.
Amikor 12 óráztam, megittam naponta 3-4 dl. presszót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!