Ti megmernétek ezt csinálni?
Az uszodában, ahová járok, sokszor nincs jelen az úszómester. 8-ig van nyitva, de már 7-kor összepakol a delikvens, és elmegy. De máskor is van, hogy csak random időpontban lelép (kóláért, vagy cigizni, esetleg mert unja a banánt), aztán visszajön.
De mégis hogy lehet ilyen bátor? Bárkivel történhet valami, sok az idősebb, nyugdíjas emberke, akik bármikor rosszul lehetnek. Engem volt, hogy egyedül hagyott ott! Az ilyen nem fél? Ha megtörténik a baj, őt fogják felelősségre vonni!
Mondanám, hogy nem, de mindenki pont ennyire szarik a biztonságra és a figyelemre.
Elég csak megnézni az autósokat. Minden második sofőr kezében ott a telefon és éppen pötyög rajta. Volt, hogy még a buszsofőr is nyomta a Messengert 80-90 utassal maga mögött.
Vagy építőiparban dolgozom, szarik bele mindenki, se sisak, se láthatósági mellény, se munkavédelmi cipő. Nem is értem hogy élnek még, engem vert már fejbe beton darab, sisakon keresztül is elszédültem olyat ütött.
Nem, akinek van némi felelősség tudata (nem egyenlő ebben az esetben a munkamorállal), az nem lép le.
Viszont nyilván neki is kell szünetet tartani, pl. mosdóba menni, kajálnia, vagy levegőznie egyet. Még ja látszólag üldögél csak, nem jelenti, hogy nem figyel, hosszú távon pedig romlik a koncentráció képesség, ha nincs közben semmi szünet. Ilyen szempontból nézve, inkább az a baj, hogy nincs egy társa/váltótársa, hogy folyamatos és hatékony lehessen a felügyelet.
Az, hogy vannak körülötte, még nem jelenti, hogy észreveszik a bajt, ha pl. nem orvosok (idős rosszul lesz), vagy vizimentők/uszomesterek (fuldokló).
Pont olvastam erről egy cikket, amiben az volt, hogy a filmekkel ellentétben a fuldokló nem az, aki kiabál, hogy mentsék ki (az a víztől bepánikoló), aki fuldokol, az éppen az ellenkezője. Tehát ha csendben van, akkor nem is nagyon veszi észre a körülötte levők, csak az akinek "van hozzá szeme".
Az úszómester helyében eleve nem mennék ki, mert szeretek medencés helyeken lenni. Ha ez lenne a munkám, pláne kihasználnám a lehetőséget.
Nem lehet, hogy van kamera és azon keresztül figyelik az úszókat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!