Szerintetek is az orvosok összességében emberileg szemetek?
Mind praxisban, mind emberileg sznobok, lenézőek.
Pedig pont nekik nem kellene az embereket lenézni, hivatásból adódoan.
14:58 te vagy doki?
Miért lennék oltásellenes vagy vadvarom, csak mert kialakult egy véleményem, amiről nem én tehetek? Csak azért mert nem egyezik a véleményünk nem kell a másikat szidni, tudsz róla?
Én megértem hogy mindenki elfárad a munkában, de miért történik meg ez a munkán kívüli életben is? Attól hogy valaki nem orvos még lehet másnak is a szakértője.
Amit elmondtal az érthető, a tiszteletlenseg az barkibol haragot vált ki.
Én olyan dolgokról beszélek, amikor orvosok a másik szakmáját becsmerlik. Nem mindenki lehet orvos.
Illetve amikor nem vagyok tisztában valamilyen kevésbé ismert betegséggel "ezt sem tudtad?", "Persze hogy nekem jogom van hozzá én orvos vagyok/leszek"
Én orvosként általában tisztelem a többi szakmát egy asztalos is lehet nagyon ügyes, nagyon jó szakember, sőt akár műveltebb is mint én. Csak azokat a szakmákat nézem le melyek öncélúak és nem termelnek értéket pl. ilyenek a nyelveken kívül a bölcsész szakok.
Ami a tudást illeti a betegek saját testüket illetően valóban gyakran nagyon nincsenek képben, de ezen nem nagyon szoktam felhúzni magam. Szépen el kell mondani nekik, amit tudniuk kell. Persze ha szifiliszes alkoholista, bunkók szexuális élete helyett mondjuk értelmes dolgokat oktatnának az iskolában, akkor egyszerűbb lenne az életünk.
"csak titkolják és majd én is megtudom, mikor nagy pénzeket ajánlanak nekem gyógyszergyártó cégek, hogy feleslegesen adjam be a gyógyszereiket embereknek"
Mondhatsz bármit, de ezt az egyet légyszi ne titkold, hogy ne legyél hiteltelen pls. Köztudott, hogy a gyógyszerlobbi iszonyatosan erős az orvostársadalomban és pl. saját tapasztalatból tudom, hogy anyámon (akinek komplex betegsége van) is új gyógyszerekkel kísérleteztek az orvosai. Nyílt titok, hogy számos pozitív hatása van a marihuánának (nemcsoda, hogy a legfejlettebb helyeken legális: Kanada, Hollandia, Kalifornia meg azt hiszem már Svájc is talán). Hatalmas pénzek vannak a gyógyszeriparban és ehhez szó nélkül (meg a tudtunk nélküli szolid emberkísérletezéshez) asszisztálnak az orvosok.
Aki ezt megcáfolja az egyszerűen csak képmutatóan hazudik. Elhiszem, hogy sok jót is csinálnak, de a legtöbb orvosi tevékenység kisebb-nagyobb mértékű (ember)kísérletezésből áll, ami a jövőbeli sokszor gátlástalan célokat helyezi előtérbe. A 731-es alakulat és Mengele is sokaknak mond valamit. A mai napig semleges, de sokszor pozitív a megítélésük. CRISPR: ez lehet mostanában sokaknak jól cseng. Akit érdekel nézzen utána. Vszeg ennek sem az lesz hosszútávon a célja, hogy az összes ember makkegészségesen éljen a Föld minden szegletében széles vigyorral, hanem, hogy a multimilliárdosok majd jól megfizessék, hogy a gyerekeik magasabbak/szebbek/erősebbek legyenek és lelassítsák az öregedést vagy meg is állítsák.
#18 az embereken való kísérleteknek szigorú szabályai vannak (mellesleg pontosan Mengele és hozzá hasonlók által elkövetett visszaélések miatt jöttek létre), amelyek mindenki számára hozzáférhetőek. Persze, hogy muszáj embereken kísérletezni, te melyik gyógyszert vennéd be szívesebben: azt, amelyikről tudjuk konkrét kísérletek alapján, hogy a hozzád hasonlóan x betegségben szenvedők 85%-a meggyógyult tőle és 15 éve nem jelent meg nála szövődmény, vagy azt, amiről teljes meggyőződéssel állítja valaki, hogy ilyen jó meg olyan faxa, de semmivel nem tudja alátámasztani, max egereken kísérleteztek vele? Emberkísérletben csak olyan beteg vehet részt, akit előtte tájékoztattak a kísérlet céljáról, kockázatairól, előnyeiről és beleegyezését adta. Nincs olyan, hogy "kísérleteznek" valakin a szemét pszichopata orvosok, ha ő nem egyezett bele a részvételbe, nem írta alá a papírokat.
Nem hallottam még orvost tagadni, hogy a marihuána hatásos lehet bizonyos betegségek kezelésében, inkább azzal van a baj, mikor a megszállott marihuánafogyasztók erőltetik, hogy az orvoslás felesleges, mindenre jó a fű az agydaganattól az AIDS-ig (csak persze a szemét orvosok tagadják), a káros hatásait pedig nagyvonalúan figyelmen kívül hagyják. Én nem titkolok semmit, nem vagyok hiteltelen, nekem senki semmiért nem ajánlott még pénzt és ha a jövőben ilyet tenne, akkor is kiröhögném, mert már eleve nem is felvételiztem volna orvosira, hanem valami gazdasági vagy informatika szakon lennék, ha nekem a pénz vagy a sok pénz különösebben fontos lenne. Persze aki megszállott konteóhívő, az majd úgyis mindjárt megmagyarázza, hogy melyik gyógyszergyártó cég szponzorálta ezt a hozzászólásomat...
"Nincs olyan, hogy "kísérleteznek" valakin a szemét pszichopata orvosok, ha ő nem egyezett bele a részvételbe, nem írta alá a papírokat."
Érdekes, édesanyámat senki nem kérdezte meg és senki nem tájékoztatta, amikor újfajta gyógyszereket adott fel neki az orvos amitől rosszabb lett tőle az állapota.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!