Hogyan tudnék rászokni a rendszeres olvasásra?
Figyelt kérdés
27 eves srac vagyok és az önfejlesztés híve vagyok.
Sok könyv van amit el akarok olvasni, de munka utan sokszor faradt vagyok mar hozza.
Mit tanacsoltok?
2019. júl. 7. 12:52
1/11 anonim válasza:
Én ugyanígy vagyok vele. Gyűjtöm egy listára az elolvasandó könyveket, de otthon, suli után már nincsen hozzá semmi kedvem. Nekem az vált be, hogy mindig magammal vittem egy könyvet és előkaptam, olvastam, ha éppen volt egy kis időm pl. órák között, vonaton vagy szimplán hazafelé menet leültem egy parkban és ott olvastam. Nekem valahogyan jobban megy, ha nem otthon fekszem az ágyban, hanem elmegyek valahová, valami élettel telibb környezetbe.
2/11 anonim válasza:
olvass ekönyveket! a telefon mindig kéznél van! én is így olvasok évek óta. utazás közben, váróteremben, wc-n, vagy bárhol.
3/11 anonim válasza:
Csak elkezdeni nehéz. Mond azt, hogy minden nap szánsz fél órát az olvasásra. Ha egyszer belejössz, utána már alig várod hogy kezedbe vehesd a könyvet.
4/11 anonim válasza:
Minden nap olvas először csak egy bekezdést aztán egyre többet... Hamar rá fogsz szokni.
5/11 anonim válasza:
Elolvasandó könyvek? Pl. a Gigantikus Válogatás a Világirodalom Legfényesebbre Szopkodott, ám Legunalmasabb és Legalább 800 Oldalas Mélylélektani Analíziseivel? Marhaság, azt kell olvasnod, ami érdekel, akkor kedvet kapsz és majd érdeklődsz más irányokba is. Engem a Galaktika magazin húzott be fiatalkoromban a könyvzabálásba (semmi köze a mai Galaktika néven futó rémséges izéhez) aztán jöttek a Gondolat kiadó utikönyvei, stb.
6/11 anonim válasza:
Elkezdesz rendszeresen olvasni.
Ennyire egyszerű.
7/11 anonim válasza:
És ha eleget olvasol, nem fogsz ilyeneket leírni, mint itt páran, hogy "mond azt", "olvas el egy könyvet", mert a helyesírásod is javulni fog.
8/11 anonim válasza:
Foggalmam sincs. Én is utálok olvasni, csak a híreket futom át.
De ha érdekel valami, annak utána szoktam olvasni a végletekig. Önfejlesztéssel is így vagyok. Igaz ilyen 30 oldalakat tudtam haladni naponta, de értő olvasás mellett és munka után azért ez nem rossz szerintem.
Amit nem tudsz elolvasni, az nem érdekel igazán szerintem... egy idő után már inkább a gyakorlat a lényegesebb. Aztán egyszer eljön majd olyan helyzet, amikor nem tudsz továbblépni, és akkor majd újra előveszed az olvasmányodat, és továbbtanulsz, tobábbfejlődsz
9/11 anonim válasza:
Minden nap fokozatosan többet olvasol. 1. nap 15 perc, másnap fél h, harmadnap már 3/4h. De akkor azt végig is csinálod!
10/11 anonim válasza:
Egyes vagyok... az olvasandó könyveket úgy értettem, hogy felírom magamnak a címeket, amiket el szeretnék majd olvasni. Ami érdekel és megtetszik. Gondoltam, hogy ez egyértelmű. Amúgy szeretek olvasni, el tudok olvasni egyszerre akár egy könyvet is, ha arról van szó. Szerintem a kérdezőnek sem ezzel van a problémája. Hanem szerintem szimplán arról van szó, hogy az embernek más-más hangulata van egy ledolgozott nap után, otthon, az ágyban feküdve fáradtan és mondjuk egy hétvégi délelőttön egy parkban sétálva frissen és kipihenten. Valamikor előbb ülsz le a kanapéra, hogy bámulj a semmibe miközben háttérzajnak szól a tv, mint az, hogy eszedbe jutna, hogy a kezedbe vegyél egy könyvet. Szerintem ez normális és ezt nem erőszakkal kell megoldani, hanem egyszerűbb ráhangolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!