Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért divat itthon az öltözete...

Miért divat itthon az öltözete alapján megítélni valakit?

Figyelt kérdés

Nekem saját cégem van 7 éve, 32 éves vagyok. Jól keresek, szép autóm van, diplomás vagyok, folyékony angoltudással (a cégem ügyfelei is külföldiek). Mivel sokat vagyok, tárgyalok kinnt a szabadban, így az öltözetem sportosan elegáns. Egy polo ing, kényelmes-sportosabb szövetnadrág. A cégünk nem kétkezi munkával foglalkozik, így a profilunkat tekintve azt várják az emberek hogy télen-nyáron talpig öltönyben járjak. Pontosabban nem is nézik ki belőlem, hogy milyen cégem van, rendszeresen lenéznek, kevesebbnek néznek. Az egyik szomszédom adta elő, hogy mivel ő diplomás és a közigazgatásban dolgozik, így ő nagyon igényes a környezetére és kertgondozó céget bíz meg, tudná ajánlani nekem is, bár kicsit drága. Itt arra célzott, hogy nem engedhetem meg! Pedig minden nap látja az autómat ami 4-5x többe kerül mint az övé, de mivel nem ingben és öltönyben járok be a kormányablakba dolgozni mint ő, így én csak burkoló vagy szakmunkás lehetek (ezzel sincs baj, nagyon jó szakik vannak itthon) aki minden pénzét egy autóra költötte. Persze! Mégha az is lennék akkor sem értem miért kell hülyének is nézni. A festőm pl okosabb mint ez az alak, szereti a munkáját, nem azért választotta mert hülye lenne.

Sokat tárgyalok az USA-ban és ott szóba se kerül az öltözködés! Például tárgyaltam egy nagyobb cég társtulajdonosával és pólóban-farmerben jött, mert ki kellett mennie előtte az építkezéseikre és szeret mindent személyesen felügyelni. Azt meg öltönyben nem lehet. Egy vadiúj Mercedes GLE Coupe terepjáróval érkezett, csak egy példa. Akkor azt kellett volna hinnem, hogy ő a kőműves? Ránézésre?

Itthon nagyon adják ezt a külsőséget, ez alapján “osztályozzák” az embereket. Külföldön meg el tudnak vonatkoztatni és mindenki tudja hogy egy szint felett már megengedheti magának az ember hogy sportos legyen vagy ha úgy tartja kedve pizsamában érkezzen meg. Az öreg Hugh Heffnert Magyarországon egy vén hajléktalannak nézték volna akit kiküldenek a boltból? Gyanítom hogy igen.

2019. júl. 4. 14:19
 1/7 anonim ***** válasza:
30%

Mert egy szint felett az ember igényessé válik önmaga és a környezete felé is.

Egy FÉRFI, járjon FÉRFI ruhában, a póló, sportcipő, sportos nadrág, nem vall komoly, üzleti körökben mozgó emberre.

Ha vagy VALAKI, na akkor megteheted, de amíg csak azt hiszed, hogy vagy, addig nem!

Egy FÉRFI, pláne üzletember, viseljen öltönyt!

2019. júl. 4. 14:28
 2/7 anonim válasza:
61%

Sok itthon az irigy, idióta, öntelt (főként semmire) és sznob. Jót szórakoznék rajtuk a helyedben. :D

#1: Elárulod, hogy ki az, aki VALAKI?

2019. júl. 4. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem az #1-es válasz rátapint a problémára, hogy te, kérdező, Mark Zuckerberggel helyezed magad egy szintre. Erről tanúskodik az is, hogy valami 15 sort fostál ide feleslegesen az öltözködési szokásaidról, mintha meg lennél sértődve, amiért nem ismer fel minden ember arcról. Hordjál kitűzőt, amelyen az áll, hogy "Befolyásos Befektető Úr", és akkor egyel közelebb vagy a célodhoz lol
2019. júl. 4. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Ne itthonozzál, mert nincs igazad. Bárhová mész a világban, mindenhol fogsz plyan emberrel találkozni, aki ruha alapján ítél. Csak egy példa: USA-ban csomó szállodába be sem engednek például strandpapucsban, vagy rövidnadrágban. Akkor most mi is van? Nekem inkább tűnik a kérdés többé-kevésbé burkolt dicsekvésnek (gazdag vagyok), meg fröcsögésnek az országra (itthon így meg itthon úgy), mint valódi kérdésnek.
2019. júl. 4. 15:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Melyik ez a cég egyébként? Mármint a saját cégedre gondolok.
2019. júl. 4. 15:19
 6/7 anonim ***** válasza:
43%

Ja, persze, a dress code mániás US-ben biztosan gond nélkül leülhetnél egy asztalhoz akármiben a Huawei vezérigazgatójával...

Őszintén, nem értem hogy teljesen random gyakorizó felhasználók válasza miért érdekelne.

Fogalmad sincs hogy itt ki fia-borja, nem tudod hogy mennyire hiteles vagy épp reprezentatív bárki meglátása a témában.

És aki egy jól menő céggel, plusz valami egyetemmel a háta mögött képes a pitiáner szomszédjának egy pitiáner szófordulatán ilyen szinten agyvérzést kapni, az nem hinném hogy az én válaszomtól fog megvilágosodni.

Szomszédod hülye, te okos vagy. Itt a pozitív feedback amire vágytál.

Amúgy egy költői kérdés: Tényleg 32 évesen egy 7 éve futó vállalkozás tulajdonosaként esik le hogy az üzleti világ hiúskodással, és önmegjátszással átitatott biznisz?

Nekem valahogy ez leesett már pár éve, pedig 22 éves hallgató vagyok, és az égvilágon semmi közöm nem lesz szerencsére ehhez a "businessmen" világhoz.

Gyomrom kifordul tőle...

2019. júl. 4. 17:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem minden munkához, helyzethez van egy bizonyos öltözet, amitől komolyan tudod venni az illetőt. Ha pl műtétre készülnél és a sebész megjelenne rövidgatyában, papucsban, köldökig kigombolt ingben, akkor te sem úgy üdvözölnéd, hogy "jó reggelt, doktor úr!", hanem körbenéznél, hogy oké, itt ez a csávó, de hol az orvos. Nehogy már én legyek sz@r ember, amiért nem tudom komolyan venni azt, aki annyira sem tisztel meg engem, hogy átöltözzön pizsamából legalább egy utcai ruhába, ha találkozik velem.
2019. júl. 4. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!