Miért van az, hogy akik segítséget kérnek, nem fogadják el?
Rengeteg ilyen kérdést látok, hogy pl. hogy lehetnék magabiztosabb, hogy lehetne barátnőm, hogy lehetnék ilyen-olyan, rendbejöhet-e még az életem, stbstb.
Pár ilyen kérdezőre ráirtam hogy elbeszélgessek velük, de gyakrolatilag egyik sem hajlandó a kisujját sem mozdítani hogy bármit változtasson az életén. Ellenben naponta-kétnaponta újra kitesz egy panaszkodós kérdést. Lassan már a kérdésekről meg lehet ismerni melyik az a 4-5 ember aki folyamatosan ezt csinálja.
Ez miért lehet?
Szerintem, ami legjobban igaz:
A, Nem mernek szembesülni a nehézségekkel, ami ezzel az egész folyamattal járna, tehát a jelenlegi komfortzónájukban jól eléldegélnek, mert nem veszik észre, hogy máshogyan is lehetne;
B, Ami nem annyira valószínű, hogy van a viselkedésük mögött valami rejtett dolog, ami miatt így viselkednek, csak ezt nem merik elmondani, bevállalni, így inkább köntörfalaznak. Itt betegségre gondolok, ami hátráltató tényező lehet.
Lehet, hogy azért, nem biztos, csak halvány tipp, talán az lehet az oka, hogy interneten könnyű osztani az észt meg tanácsokat osztogatni, más f...ával verni a csalánt.
Én bármit hajlandó lennék változtatni, az országváltásban is benne lennék, csak rajtam senki nem akar segíteni.
Észt osztani könnyű. Azt én is tudok, kívülről fújom Brian Tracyt meg a többieket. Ha lenne normális családi hátterem vagy egy (lelkileg) támogató barátnőm, akkor szárnyalni tudnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!