Miért izgulok ennyire, mivel tudnám megszüntetni?
Minden vizsgám előtt már hetekkel olyan érzésem van, hogy nem fogom kibirni olyan szinten izgulok. Így voltam nyelvvizsga előtt, írásbeli érettségi előtt, és most, a szóbeli érettségi előtt is így érzek. Soha nem volt rossz tapasztalatom, minden eddigi vizsgám sikeres volt, az írásbeli érettségim is egészen jól sikerült. Tanulok sokat, elég magabiztos a tudásom, mégsem tudom leküzdeni, és ez már a kapcsolataimra is kihatással van. A barátaim sem értik, pedig ők is ugyan ebben a helyzetben vannak, ők mégis tudják kezelni. Valamilyen praktika van, amivel le tudnám magam egy picit nyugtatni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Hát nekem meccsek (box) előtt és az érettségi előtt is az segített, hogy 1-2 héttel előtte már hangolódtam rá lélekben. Beleképzeltem magam kicsit az adott helyzetbe, végiggondoltam, hogy mit és hogyan kéne tennem, aztán a valós helyzet már nem volt annyira meglepő.
Ha valami stresszforrás akkor az a képzeletbeli helyzetben is felnyomja a pulzusod arra érdemes koncentrálni, hogy mi oldhatná meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!