Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi alapján döntitek azt el,...

Mi alapján döntitek azt el, hogy adtok-e a kéregetőnek valamit vagy inkább nem?

Figyelt kérdés

Mert nem keresel annyit, hogy minden utadba kerülőnek adjál valamit. Na most én egyiküknek sem szoktam semmit. Egyszerűen levegőnek nézem őket és kész. Nem zavarnak (jó ez túlzás, azért mégiscsak rontják fővárosunk pozitív összképét meg nem normális az hogy kerülgetni kell a redvájukat, meg nem ülhetsz le utána buszon), csak azok akik megszólítanak hogy "aggyámá" Amellett hogy rohadt pofátlanok, gyorsan feltalálják magukat. Minap kollégámmal kocsiban ülve vártunk a pirosnál, egyszer csak odalép egy ilyen hogy "a kutyának gyűjtök egykisapród van-e", mondja erre kollégám nincs, mire ez: "jó lesz a papír is"

Hát anyád.

2019. jún. 22. 17:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 Valami ilyet olvastam Dickens Karácsonyi Énekében is.
2019. jún. 22. 19:07
 12/20 anonim ***** válasza:

fúúú, igen tudom, az is alapműveltség, el kéne olvasni, hidd el, ott vana polcomon, de annyi fantasztikusan megírt könyvem van, nem bírom rászánni magam hogy azt az izét kézbe vegyem, nem írsz esetleg egy gyors összefoglalót?

(ritka fura sztori lehet, arról van benne szó, hogy egy átlagos család nem hagyja magát ingyenélők által kifosztani, de támogat jó célokat és jó embereket, de ha ezt leírja, gyorsan lepontozzák?) (amúgy nem hatnak meg a százalékok, de vicces pont ezt használni a nemtetszés jeleként, nem tudom megszokni :)

2019. jún. 22. 23:10
 13/20 anonim ***** válasza:

Héló héló héló, egyelőre én vagyok 11%-on. Ha nem tűnt volna fel én nem is foglalkozok ezzel, semmit nem mondok azért, hogy másoknak vagy nekem tetsszen, veled ellentétben. Azt mondom amit helyesnek tartok. Ez az egyik dolog,a másik: nem mondtam, hogy alapműveltség de a világirodalom többségét nem olvasva is, ezt elolvasva legalább egy nagyon nagyon kicsit kevésbé lesz arrogáns az ember. Ennyi.

Csak azt felejted el barátom, jó célokról, meg jó emberekről meg átlagos családról beszélsz miközben csak ingyenélőnek nevezed és örömmel nézed a nyomorát azoknak akik a rács másik oldalán állnak. Te akinek van lehetősége vagy egzisztenciája. Azoknak akiknek talán ereje sincs. Ebbe gondolj bele, és ne mások elismerésétől övezve gúnyolódj. Sokkal hasznosabb. De ez csak egy tanács. Egyébként nem te vagy az első és az utolsó sem akinek ilyesmit kell néha mondani, és nem ma este fogjuk megváltani a világot. Úgyhogy csak ennyit akartam.

2019. jún. 22. 23:40
 14/20 anonim ***** válasza:
Soha, semmikor, semmilyen esetben nem adok senkinek pénzt.
2019. jún. 22. 23:46
 15/20 anonim ***** válasza:

A kéregetőknek 2 típusa van: aki munkaképes és aki nem.

Az első esetben egyértelmű hogy miért nem vagyok hajlandó adni, aki fizikailag képes rá, az dolgozzon.

A második eset kicsit nehézkesebb, mivel nem is lehet egyértelműen eldönteni hogy megjátsza-e az illető mondjuk hogy sántikál. Az ilyen embereknek néha adok, DE! ettől függetlenül úgy gondolom, hogy van egy kormányunk, meg egy szociális hálózatunk, és magánemberként nem nekem lenne dolgom segíteni a nehézsorsú embereket hanem nekik.

2019. jún. 23. 02:46
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen benyomást kelt bennem az illető.

Vannak a normálisabb kéregetők és vannak a pofátlan bunkók.

Elsőre példa: van egy öreg bácsi, mindig olyan jó kedvűen jön hogy "Sziasztok fiatalok éppen kannás borra gyűjtök".... Na neki szoktunk adni, beszélgetünk is vele, humoros, jó fej pali, mindig nagyon megköszönni, és azt mondja, iszik az egészségünkre. 😀

Másodikra példa: van egy nagydarab nő, aki mindenkihez oda egy azzal a szöveggel, hogy "terhes vagyok, hajléktalan" (már vagy 3 éve egyfolytában terhes, hihető...) kajára kell neki... Adsz aprót akkor meg reklamál h az kevés, ebből nem tud főzni, neki papírpénz kell. Jah és van olyan pofátlan h a sétáló utcában, az éttermek teraszán evő emberekhez odamegy kaja közben. Ha meg nem adsz neki, akkor beszólogat, elátkoz.

Hát az ilyet addig ütném, amíg mozog.

2019. jún. 23. 11:24
 17/20 anonim ***** válasza:
48%
ja bocs, 13, tényleg nem tűnt fel hogy te ilyen nagyon elit és művelt jótét lélek vagy, de elmondanád hogy minek nevezzem ha nem ingyenélőnek azt, akinek van lakása, többször ajánlottak már neki munkát a környéken, de ő nem csinál semmit, csak zaklatja a turistákat a tesco előtt hogy berughasson? de tudod mit, akkor hagyd magadat megkopasztani. az a baj hogy amíg vannak ilyen cuki emberek mint te, addig lesznek ilyen alakok is, mint ez az alak a szomszédban, de nem baj. te pénzctárcád bánja, nem az enyém
2019. jún. 23. 20:28
 18/20 anonim ***** válasza:
Jó, mesebeszéd. Egyébként nem vagyok se elit se jótét lélek. Csak nem beszélek mellé, ha jótékonyságról, vagy adakozásról, vagy nagyvonalúságról, vagy egyéb módon együttérzésről van szó. Ez nagyon nagy különbség.
2019. jún. 23. 20:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Sosem adok kéregetőknek, mert mindig keveslik. A fizetésem nem valami sok, ha van egy kis extra, azt inkább magamra szórom el, nem másokra.
2019. aug. 27. 18:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem adok senkinek se. Agyon kell vágni az ilyeneket,mert a C csak az erôszakból ért
2020. júl. 12. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!