Miért elvárás, hogy a férfi még kánikulában is igényesen öltözködjön?
Munkahelyen ing, félcipő, hosszú nadrág. Esetleg zakó.
A rövidnadrág tilalmazott.
Majd megnézed a nőket: köldökig dekoltált felső, szandál, nemi szervig érő rövidnadrág.... A legtöbbje teljesen ízléstelen, ronda.
Ilyenkor a zakót nem várják el, esetleg hogy hord magaddal... Mára már nagyon kevés hely van, ahol nem lehet business casualban menni, aminek nem része a rövid nadrág és póló, de ezek a helyek többnyire légkondícionáltak.
Ilyen a világ, ebben élünk.
"Többnyire"
Mire odaérsz, addigra 4* kizadod az inged.
Jajaja ott ahol a férfiaknak kötelező költözni, ott a nők viselhetnek jóformán bikinit is. Nyilván...
Én viszont tudod mit látok? Utcán, boltban, mindenféle nyilvános helyeken kigombolt ingű, vagy egyenesen félmeztelen vén férfiakat és felöltözött nőket. Nem azért, de a negyvennegyedik köldökig érő szőrös férficsöcs látványa után szívesebben élnek ott ahol te; ahol a férfiaknak tilos bőrt mutatni magukon.
Kérdezd a munkáltatódat, én leszarnám ha az OTP-s ügyintézőn egy sima póló, szaggatott farmer, és mondjuk piros cipő volna.
Egyszer olyan sebész csaj varrta az ujjam a kórházban, hogy bár rajta volt a köpeny de az ujja felgyűrve az
egyik karja végig tetkózva, fültágítója volt neki is(lehet azért volt közvetlenebb mert nekem is van :D) a raszta haja az érdekelt, akkor láthattam közelről is.
Az asszistense meg egy kikozmetikázott szőke hajú, szeretem a pénzt kategóriájú nő volt...
Szerencsére nem olyan pályán helyezkedtem el ahol még azt is megszabják miben belépni a kapun.
Elég szűk látókörű vagy. Érdekes, én postán, bankban, kórházban, orvosi rendelőben, boltban..stb. mindig egyenruhát látok mind a két nemnél.
A tanárnőknél nincs köldökig dekoltált felső.
Egyébként te nem a prostikra gondolsz? A legtöbb munkahelyen, ha nincs is kötelező dresszkód, normális ruha a kötelező, nem a bulizós fajta.
Embertelen, értelmetlen, idejét múlt és szánalmas az öltönnyakkendős dresscode.
Ahol tényleg az elvégzett munka minősége és a szakértelem számít, ott tök mindegy milyen göncben dolgoznak. Az öltönyösség az afféle szemfényvesztés, pl az ilyen-olyan tanácsadó cégeknél ezzel igyekeznek demonstrálni a kimagasló szakmai standardeket, azt az érzést kelteni, hogy csúcs szakemberek, mert amúgy magának a munkájuknak nehezen meghatározható a hozzáadott értéke. Sajnos ez az ügyfelekben is berögzült hogy jobban bíznak és többet fizetnek öltönyös tanácsadóknak akik komoly szakértőnek látszanak, mint pólós farmeres ipséknek még ha tök ugyanaz az elvégzett munka is:D A programozó informatikusoknak pl sokkal kézzelfoghatóbb, és könnyen megítélhető hasznosságú az elvégzett munkája. Emiatt figyelhető meg, hogy nekik jellemzően nem kell öltönyben parádézni, hogy elhiggyék róluk a professzionalizmust. :)
Nekem nőként vastag nadrágot kell viselnem a munkahelyemen légkondi nélkül + vastag köpeny, zárt cipő.
De az utcán is max térdig érő szoknyát hordok és olyan felsőt, ami takar. A legtöbb nő, aki reggel velem utazik, szintén így öltözködik, 1-2 kirívó eset mindig van, de nem ez az általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!