Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám abbahagyni az...

Hogyan tudnám abbahagyni az irigykedést?

Figyelt kérdés

Sajnos, bárhogyan is igyekszem megtartani magam, iszonyatosan irigylem azokat, akik nálam jobb anyagi környezetben nőttek fel, és egy csomó mindenük megvan, és mindig is megvolt. Nagyon rossz érzés, de nem tudom, hogyan változtassak rajta.

Mindig is szerény anyagi körülmények között éltünk a szüleimmel, nem szegénységben, mert volt áram, víz, lakás, minden, ami alap szükséglet, de nagyjából semmi több. Huszonéves egyetemista vagyok, és dolgozom, annyi pénzt keresek, amennyit csak tudok a tanulmányaim mellett, haladok előre, ahogyan csak lehet, mégis, amikor meglátom a közösségi médiában a sok örökké gazdag szülős volt osztálytársamat, irigy vagyok rájuk, hogy nekik mennyi minden megadatott, ami nekem nem. Nem szeretnék így érezni, mit tehetnék?

2019. jún. 20. 01:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én magamra erőltetem azt, hogy inkább próbálok örülni annak, hogy vannak akik jobban élnek mint én, mert ezt ami most nekem van senkinek nem kívánom. Szintén egyetemista vagyok és minden munkát elvallalok, hogy tudjam fizetni a tandíjat, jövő héttől pl egy ásatáson fogok dolgozni. Próbálok arra gondolni, hogy jó azoknak akik nincsenek erre rászorulva. Persze ettol függetlenül néha becsúszik egy kis “b**szameg, ez de jo lenne ha én is csinálhatnám vagy nekem is lehetne ilyenem”. Szerintem ez teljesen normális, hogy jobban akarunk élni és nem mindig tölt el örömmel, hogy ezt más megteheti anélkül, hogy neki tennie kéne érte.
2019. jún. 20. 02:08
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Miért kéne abbagyni az irígykedést? Teljesen természetes dolog, csak a gazdagok, szépek, okosak kitalálták, hogy ez a dolog legyen rossz tulajdonság, hogy tudjanak mit mondani arra, ha egy szegény igazságtalannak találja azt, hogy pl egy fiatalnak gazdag szülői háttérrel mindene megvan, még több is mint kellene.
2019. jún. 20. 03:43
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

Gondolj arra, hogy " majd egyszer te is eléred", hiszen napi szinten teszel érte. Tudd azt is, hogy sokszor csak magamutogatás, rongyrázás van közösségi oldalakon és a tizede sem igaz annak amit bemutatnak (vagy nem úgy igaz)...

Követésüket le is tilthatod akik zavarnak, erről ők nem fognak értesülni, ismerősök maradtok, de megosztott tartalmaikról nem kapsz értesítést.

2019. jún. 20. 03:55
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Anyagi javait sose irigyeltem senkitől, nem az a bajom, hogy valakinek van, hanem hogy nekem nincs. Feleségét-barátnőjét, na azt igen, azt vastagon irigyeltem néha valakitől.
2019. jún. 20. 06:51
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

A féllábú emberek meg rád irigykednek lábaid, az idősek a korod miatt, vagyis bárki irigykedhetne bárkire valamiért. Az irigykedés így sohasem szűnne meg, és kivétel nélkül minden ember irigy lehetne egy másikra valamiért.

Így nem érdemes élni. Mindig lesz olyan ember, akire valamiért irigykedhetsz, illetve bárkit tudok mutatni, akinek valamely tulajdonságát irigyelhetnéd tőle te vagy én.

Van ennek értelme? Semmi. Az irigység csak rólad szól, és ha megszünteted magadban, sokkal boldogabb életet élhetsz.

2019. jún. 20. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy tartottam, hogy a gazdag embernek ugyanúgy megvannak az anyagi gondjai, mint a szegénynek, legfeljebb a nagyságrendben van különbség. Én nagyon mélyről indultam, azóta voltam fenn is, lent is. Sohasem hatott meg. Sohasem tudtam a pénzre istenként tekinteni, sohasem akartam sokat belőle. Annyi legyen, hogy megéljek egyik napról a másikra, oszt jóccakát. Seneca mondta: nem az a szegény, akinek kevés van, hanem aki kevesli.
2019. jún. 21. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Miquel meglátása jó
2020. okt. 4. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!