Hogyan tudnám abbahagyni az irigykedést?
Sajnos, bárhogyan is igyekszem megtartani magam, iszonyatosan irigylem azokat, akik nálam jobb anyagi környezetben nőttek fel, és egy csomó mindenük megvan, és mindig is megvolt. Nagyon rossz érzés, de nem tudom, hogyan változtassak rajta.
Mindig is szerény anyagi körülmények között éltünk a szüleimmel, nem szegénységben, mert volt áram, víz, lakás, minden, ami alap szükséglet, de nagyjából semmi több. Huszonéves egyetemista vagyok, és dolgozom, annyi pénzt keresek, amennyit csak tudok a tanulmányaim mellett, haladok előre, ahogyan csak lehet, mégis, amikor meglátom a közösségi médiában a sok örökké gazdag szülős volt osztálytársamat, irigy vagyok rájuk, hogy nekik mennyi minden megadatott, ami nekem nem. Nem szeretnék így érezni, mit tehetnék?
Gondolj arra, hogy " majd egyszer te is eléred", hiszen napi szinten teszel érte. Tudd azt is, hogy sokszor csak magamutogatás, rongyrázás van közösségi oldalakon és a tizede sem igaz annak amit bemutatnak (vagy nem úgy igaz)...
Követésüket le is tilthatod akik zavarnak, erről ők nem fognak értesülni, ismerősök maradtok, de megosztott tartalmaikról nem kapsz értesítést.
A féllábú emberek meg rád irigykednek lábaid, az idősek a korod miatt, vagyis bárki irigykedhetne bárkire valamiért. Az irigykedés így sohasem szűnne meg, és kivétel nélkül minden ember irigy lehetne egy másikra valamiért.
Így nem érdemes élni. Mindig lesz olyan ember, akire valamiért irigykedhetsz, illetve bárkit tudok mutatni, akinek valamely tulajdonságát irigyelhetnéd tőle te vagy én.
Van ennek értelme? Semmi. Az irigység csak rólad szól, és ha megszünteted magadban, sokkal boldogabb életet élhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!