Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen bunkók a kisboltos...

Miért ilyen bunkók a kisboltos eladók?

Figyelt kérdés
Köszönök kedvesen vissza se köszönnek,de előtte ott jópofizott egy idős nővel. Állandóan grimaszokat vágnak, kérdezni nem lehet tőlük, ha valamit nem találok.(legfőképp az idősebb női eladóknál tapasztalom ezt) Mindig bemegyek kedvesen, de teljes leszívják az életkedvem abban az 5 percben. Annyira nem érdekel, de szerintem nagyon gáz amit néhol megengednek magukkal a vevőkkel szemben. Már nem is költöm ott a pénzem, inkább elmegyek egy nagyobb áruházba vásárolni ahol legalább a normális köszönést, segítséget megkapom. Nem csak velem ez a helyzet, nagyon sokan panaszkodnak milyen eladók is vannak néhol. Ezt most úgy írom, hogy diákként kezdve 4 évig dolgoztam egy nagy bevételü kisboltban, ahol mindennap egy túlélés volt.
2019. jún. 19. 07:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az idősebb eladók többsége még az átkosban lett "kiképezve", és megmaradt benne az a tudat, hogy a vásárlók vannak a gazdaságért / őrte és nem fordítva. Nem voltak még ennyire versenyhelyzetben az üzletek, így kb. bármit megengedhettek maguknak...

Engem pár évvel ezelőtt avonos boltban ordított le a néni, amiért feltételezni mertem, hogy tudja a rúzsok árnyalatainak a nevét :D.

2019. jún. 19. 16:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Én még nem tapasztaltam, de a kérdésedben szereplő idős nő a csevegésével valszeg leszívta az energiáit ennek a boltosnak, viszont lehet, hogy az idős nő napi szinten odajár, ezért ővele muszáj kedvesnek lenni.
2019. jún. 19. 21:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen bolt, de ezt Magyarországon sosem lehet tudni. Nyilván egy coop-os vagy CBA-s előző rendszerben nevelkedett Arankától sokat nem szabad várni, ahogy az is jellemző, hogy frusztrált, képzetlen fiatal pénztáros-eladó droidok flegmáznak a vevőkkel, úgy vezetik le a feszültséget.

Lehet az van, amit írtak: más vagy, mint az átlag vevő. Zárkózottabb, jólöltözötebb, vagy egyszerűen nem vagyok szimpi neki.

2023. febr. 28. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!