A tetoválás tényleg alacsony osztálybeli dolog?
Mondtam barátomnak hogy nagyon jól állna neki tetoválás, de azt mondta hogy a tetoválás tipikusan alacsony társadalmi osztályoknál, régebben meg kizárólag börtönviselt embereknél volt jellemző. Ezért ő biztos hogy nem fogja magát tetováltatni.
Azért manapság ezt mondani már nem túlzás?
Szerintem az attól függ, hogy milyen és mekkora. Mert ha egy punci az arcán akkor alpári, de ha egy kisseb pillangó minta a csuklón, az bőven belefér.
Sőt, én azt is vettem észre, hogy azokra jellemző, amit írtam. Sok volt oszt.társam egy idióta (érettségin megbuktak, nem akarnak dolgozni stb), de a karján, lábán, vállán szinte mindnek van tetoválása.
Édesanyámnak, aki egyetemet végzett, szinte végig kitűnő tanuló volt egy kissebb minta van a melle felett, ami nem lóg ki még a trikóból se.
Butaság így általánosítani.
Nekem olyan tetoválásom van ami az egész lábam fedi, de amikor csináltattam, lemertem meddig ér a munkaruhám, hogy pont ne lógjon ki a ruha szára alól :D centire pontosan megcsinálta a tetkós 👍
Nem szégyellem a tetkót, hanem egészségügyi dolgozó vagyok és nálunk nem loghat ki piercing vagy tetkó.
Van ismerősöm, akinek a vádliján egy lábszárat teljesen befedő Garage Store logó van. A másikon meg ugyanekkora DC Shoes. Na most ennek mi a fene értelme van?
Sőt bent a kórházban van egy fiatalos, teljesen szétvarrt doki is. Belgyógyász.
Ő meg ugye egész nap köpenyben van, a nyakán egy kicsi kilatszik, de alig észrevehető...
Akkor hogy is volt a barátod kijelentése?
# 6
Hát ő úgy magyarázta hogy neki 150 éve angliából jöttek a nagypapája ősei akik nemesi származásúak, és hogy ő büszke a nemesi vérére ezért nem fog tetováltatni.
Nem a tetkón múlik a nemesi vér xD
Ejj de fenn hordja az orrát a barátod már ne vedd sértésnek. Az a 150 évvel ezelőtti nemesség már rég összekeveredett itt a keverék magyar vérrel :D
#6-os vagyok.
Ezeket szerint több érve is van miért rossz a tetoválás. Értem.
Kicsit olyan, mintha inkább saját magát akarná meggyőzni valamiről, ezzel a több féle válasszal, miért nem akar tetoválást, dehat kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk.
Rendben, tartsuk tiszteletben, hogy ő "nemes", hogy ő "felsőbb osztálybeli" de másokat ezért ne nézzen le.
Sose tudhatja, ki miért varrat magára valamit.
Eszembe jutott egy újabb példa:
Egyik ismerősömnek volt egy babája, de meghalt. Megszülni nem tudta, császárral kivették. A hege ott van a mai napig, de a hasi heg köré olyan virágokat, indákat, és egy kedves kismadarat varratott, ami egyértelmű szerintem mire utal és miért csináltatta. Ő így emlékezik. Nem egy heg marad csak, hanem egy emlék hogy ott egyszer élt valaki, de most már "szabad".
Nekem így magyarázta el ha jól emlékszem..
Van benne valami, de szerintem leginkább a tetoválástól függ.
A kasztrendszer alján van a börtöntetkó, azt gondolom te is aljának találod. Utána a színes Szűz Mária freskó a bal combon, leginkább cigányoknál lehet felfedezni. Szorosan követik a kínai írásjelek, úszó delfinek és ribncrendszan, angyalszarny. Aztán a szerelmük nevét magukra tetoválók. Nocomment.
Ezeknél szerintem egyetérthetünk, hogy nem feltételez túl sok észt.
A kövi kategóriában nem feltétlen buták az emberek, de az tuti hogy divatmajmok és fantáziátlanok. Szálló fecskék, szálló pitypang, fáról hulló levelek, magvas idézetek, masni a combon.
Eddig egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan embert ismertem meg, akinek tényleg volt vmi értelmes tetoválása történettel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!