Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az valami pszichés baj, ha...

Az valami pszichés baj, ha nem szeretem a kedvességet?

Figyelt kérdés
Tényleg hozzászoktam ahhoz hogy nem kedvesek velem. Ellenkezőleg,durvák,lenéznek,stb. Az nem zavar. Sokkal jobban szeretem az olyan embereket akiktől nem kapok semmi megbecsülést,vagy szeretetet. Aki pedig ad,az számomra idegesítő. Ezen mi változtathat?
2019. jún. 12. 15:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Bizonyos fajta kedvességet én se szeretek, mást meg igen. Nézz utána a szeretetnyelveknek, lehet, hogy jobban megérted magad. Változni is segíthet, ha el tudod mondani a környezetednek, hogy milyen fajta kedvességet szeretsz/tudsz elfogadni a legkönnyebben.
2019. jún. 12. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Jól gondolom, hogy a családod nem volt épp a legkedvesebb a bolygón? Amit írsz az az elutasító-elkerülő kötődési mintára jellemző, általában erre az okokat egyrészt a gyerekkorban, másrészt az alacsony önbecsülésben kell keresni.

[link]

2019. jún. 12. 15:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is majdnem ugyanígy vagyok. Ha valaki kedves velem, mindig olyan érzésem van, hogy muszáj ezt "visszaadnom", amivel csak annyi a baj, hogy nem igazán tudom kifejezni magam, ill. az érzéseimet (legalábbis olyan emberek felé, akikkel nem igazán vagyok jóban). Így folyton attól félek, aki jófej volt velem, nem érzi azt, hogy én is elég kedvesen bánok vele és csalódni fog bennem, így folyton bűntudatom van. Számomra is sokkal egyszerűbb olyanok között lenni, akik bunkók velem, mert akkor nem érzem úgy, hogy "bizonyítanom" kell nekik.

Amúgy hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, elég elcseszettek vagyunk.

2019. jún. 12. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Talán nem tudod,hogy mit várj az emberektől.Kedves emberekből átfordultak bunkóba veled,vagy idegenektől eleve bunkóságot kaptál.Megtanultad,hogy a kedvesség kiszámíthatatlan,veszélyes.A bunkóság kiszámítható.Nincs csalódás,nincs kettős játszma.
2019. jún. 12. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!