A lanyok, nök miért félnek ennyire a rovaroktól? Miért sikitanak ha làtnak egyet?
Ugye az megvan, hogy a pókok nem rovarok?
Én a pókoktól nem félek, csak a rovaroktól, azoktól viszont nagyon. Méghozzá azért, mert számomra undorítóak, amikor meglátok egy nagyobb példányt, olyan érzés, mintha ezernyi olyan rovar szaladgálna a testemen.
Egyébként 2 barátnőd is van állítólag, hogyhogy nem jutott eszedbe egyiküket se megkérdezni? :/
Megkérdezted már egyiküket is?
Amúgy szimplán nem szeretem őket. Gyerekkoromban volt egy "ijesztő" pókos élményem, és az belém véste magát. A rovaroktól, bogaraktól nem félek, inkább csak zavarnak. Zavar a zümmögésük és a tény, hogy esetleg az én életteremben vannak - ne szálljon az ételemre, ne petézzen a szekrény mögé (ismerősöm járt így), ne hergelje a háziállataimat.
18/L
Én csávó vagyok, de én is fosok tőlük mint állat, kb így reagálok ha meglátok egyet a lakásban:
https://www.youtube.com/watch?v=_6_7TVXRkWI
:D
Egyszerűen fóbia, olvass utána és akkor megérted hogy miért jelent kb élethalál harcot egy bogár vs fóbiás meccs.
Minél messzebb van tőlem valami az evolúciós lépcsőn, annál jobban félek tőle. Négylábú emlősöktől kevésbé félek, pedig a kutya is megtámadhat. Ha állatkertben látok oroszlánt, nem az jut eszembe, hogy kerget. Van arca, amiről kb le lehet olvasni a szándékait, de legalábbis jobban, mint egy békának. A békáról nem tudom, mit akar, merre megy, rám ugrik-e. A rovarok meg... indokolatlan mennyiségű láb, repülés (már amelyik), és el tud bújni. Nem olyan, mint a kutya, hogy hallod a tappancsait, merre mászkál, nem, ott lehet a hátad közepén.
8 lába van a póknak, és nem látom, melyik két kibszott lába közt van a feje, merre fog menni. És gusztustalanul mozog. Mindenhova bekeveritek az evolúciót, ebbe nem lehet?
Nem minden lány/nő fél a pókoktól vagy a rovaroktól.
Én a pókoktól nem félek. Simán megfogon aztán kiteszem a lakásból.
A darazsaktól meg a méhektől viszont félek. Azért mert megcsípnek.
180 cm, 93kg vagyok kockahassal. Magyarul elég férfias izmos a felépítésem plusz hobbi szinten boxolok és nagy szakállam is van.
Mélyebb a hangom így a fentebb írtakkal együtt könnyen intimidálok másokat.
Mégis rettenetesen félek a bogaraktól, igaz még soha sem sikítottam, de a rovaroltól meg kis élősködőktől való félelem nem kapcsolható nemhez vagy hormonokhoz.
Nyílván ha egész gyerekkorodat a természet közelében töltötted bogarakat fogdosva kényelmesen érzed magadat körülöttük.
Ha egy steril lakásban Budapesten akkor meg kényelmetlenűl, mert egész életedben kerülted őket.
Házban lakásban ne legyen, a kertben vagy akárhol nem ijesztő.
Én pl nem értem hogy jönnek be, mindenhol szúnyogháló van. De mégis milyen már az hogy felnézek a sarokba és ott kempel egy fél méteres kaszáspók, hogy került oda? Eddig észre se vettem. Pókok azok tényleg ijesztőek mert sunnyognak. Vagyis rejtözködő életmódjuk van. A bogarak meg szánalmasnak, bár attól is függ hogy mennyire gyorsan mozognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!