Miért félek a rovaroktól/csúszómászóktól ennyire?
Egyedül a méhektől, muslicáktól, hangyáktól nem félek, ezeket simán megfogdosom, meg az se zavar, ha rám másznak, vagy rám repülnek. Sőt, még tök cukinak is gondolom őket. De rajtuk kivül minden egyes rovarral ki lehetne kb kergetni a világból..Ha találok egyet a szobámban, idehivok valakit a családból, hogy üsse már le, mert nem birok a közelébe se menni és még azután is, hogy meg lett ölve, órákig nem merek visszajönni. Vagy ha egy ilyen bogár rámászik valamimre, azt csomó ideig undorodok megfogni. Ha egy könyvvel vagy füzettel lesznek lecsapva, azokat 101, hogy soha többé az életben meg nem fogom.
De nem csak a rovarokkal vagyok igy, hanem pl. a csigákkal, kukacokkal is. Már a hideg is kiráz, ha csak rágondolok, hogy hozzám érjenek. Ha az utcán látok valahol egyet, nagy ivben kikerülöm és utána állandóan a földet nézem, nehogy rátapossak egy ilyenre. Nem mintha sajnálnám őket, csak gusztustalan lenne, ha olyan lenne a cipőm.
Ja meg félek a halaktól is. Nem merem őket megfogni. Mondjuk szerencsére utálom a hal izét, szóval nem okoz olyan nagy gondot elkerülni őket.
Ezen kivül a teknősökhöz se merek hozzányúlni, mondjuk azoknál azért, mert attól félek, hogy leharapják az ujjam vagy belém marnak vagy ilyesmi :s
Szerintetek ez már fóbia? Vagy csak hiszti? A családtagjaim nem hiszik el, hogy tényleg félek tőlük és azt mondják, csak hisztizek..
18l
A legtöbb (mondhatjuk, hogy minden) ember élete során számtalan alkalommal találkozik velük (mármint teljesen ártalmatlan házilégyszerű bogarakkal) és nagyon ritka, ha valaki fél tőlük. Ez szerintem fóbia, nem csak szimpla félelem. Érdemes szakemberhez fordulni, mert nyáron azért nem rikta esemény, hogy élőlényekkel találkozik az ember, netán valamilyen módon a házba is bejutnak. Ekkor pedig félsz és óvakodsz a helytől. Ennek véget kell vetni, nem egészséges. Szerintem keress fel egy szakembert, aki segíthet a probléma kezelésében. Sok sikert és nyugi, nem lesz bajod tőlük addig sem. :)
ui.: Még szerencse, hogy legalább halak meg teknősök nem repdesnek...
Én "csak"a kukacoktól,férgektől,de azoktól nagyon
átérzem
Szia! En is ilyen vagyok.:D gondoltam, kinovom, de nem, 19 eves koromra sem sikerult.
En a katicaktol rettegel a legjobban, egyszer katicainvazio volt a suliban, pont az ablak mellett ultem es rarepult egy a taskamra. Baratnom szolt, hogy nezd, ott egy katica a taskadon. Sikitva rohantam az odztaly masik felebe es egesz nap attol rettegtem, hogy hazahoztam a taskaban egyet es kimaszik es bejon a szobamba..fuj.
A lepkektol is majdnem ennyire felek, meg a pokoktol.
A tobbi rovar csak utana jon, de en a hangyatol is felek. Egyedul a muslicatol nem.
Elovizb be sem megyek a halak, rakok miatt. Csiga, giliszta, hernyo is halal, elkerulom oket messzire, ha latom, hogy ott vannak a foldon.
Szoval nm vagy egyedul vele, ne aggodj. Szerintem nem teljesen normalis ez a fobiank, ezek az allatok jobban kene feljenek tolunk, elvegre sokszorosan nagyobbak vagyunk naluk. De ez ilyen lanyos tulzott fobia es nemigen tudjuk magunkat kikuralni, legalabbis nem olvstam meg erre gyogymodot. :)
Én is ilyen vagyok, undorodom tőlük.
Gondolhatod mit érzek most, hogy kiderült, hogy csótányos lakásba költöztünk, amiről a főbérlő elfelejtett szólni, bár voltak jelek és rá is kérdeztünk, de letagadta.
Az egész házba-környéken probléma, és 2 hete már a lakásban is találtunk 1-2-t elvétve, az egyik akkora volt, hogy majdnem rosszul lettem az undortól, még jó, hogy itt volt még a barátom, különben nem tudom, mit csináltam volna..
Sose gondoltam volna korábban, hogy valaha közöm lesz csótányhoz. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!