Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan zenei ízlés, amit...

Van olyan zenei ízlés, amit lenéztek?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ha ilyen kérdést tesz fel valaki, mindig jön, hogy minden ízlés jó, meg légy önmagad, meg nincs jó meg rossz. Aztán meg ha az ember megnéz zenei oldalakat vagy itt a zenei rovatot, azt látja, hogy az emberek mégis csak oltogatják egymást.
2019. jún. 10. 22:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
A magyar "nemistudommi" pl. Szandi meg Djoni, meg Jolly, Kasza Tibi vagy az a Dorina és társai Szóval az ilyesmi "színvonal", amit rettenetnek tartok.
2019. jún. 10. 22:45
 12/20 anonim ***** válasza:
55%
Én utálom a mulatóst, a "modern" cigányzenét, a technot meg ezeket a mostani magyar zenéket, amire műfajt sem tudok mondani. Tömény ízléstelenség. Mégis elviselem, hogy a párom naponta legalább 1 órán át ezeket hallgatja mellettem, amikor új zenét keres Youtube-on a Felkapottak között vagy vezet. Nagyon bántja a fülem, de elfogadom, hogy ő ezt a borzalmat jónak hallja és csak ritkán piszkálom miatta, amikor már túlmegy a határon a zenehallgatás időtartama és hangereje. Én azonban nem hallgatok hangosan zenét senki mellett, mert nem erőltetem másokra a saját ízlésemet.
2019. jún. 10. 22:57
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Alternatív magyar.
2019. jún. 10. 23:06
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

"le is nézitek azt, aki azt hallgatja?"

az eredeti kerdes meg az izles lenezeserol szolt

most meg mar az emberrol van szo?

egyiket sem nezem le

legfeljebb csodalkozom, ha olyasmi derul ki valakirol, amit nem gondoltam volna

na de a furcsa stilus biztos csak egy a sok kozul nala, erre gondolok

es igazam is van

tehat az uj info csak arnyalja a kepet rola

2019. jún. 10. 23:36
 15/20 A kérdező kommentje:

"

"le is nézitek azt, aki azt hallgatja?"

az eredeti kerdes meg az izles lenezeserol szolt

most meg mar az emberrol van szo?"

Hogy tudod lenézni valaki ízlését, ha az embert nem nézed le? Ha nem nézed le, akkor elfogadod az ízlését.

2019. jún. 10. 23:43
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
ugyanugy, ahogy a bunt elitelem, de a bunost nem
2019. jún. 10. 23:48
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Hülyén hangzik, de én a lenézést nézem le. Azt, amikor egyesek exkatedra kijelentik a másik által szeretett zenére, hogy "az nem zene".

Nekem pl Boris Brejcha, hightech minimal technoja a nagy kedvencem. Az ismerőseimnek meg olyan retrozene becsípődéseik vannak (engem nem zavar, hogy szeretik) hogy valószínű zenei rendezvényre nem igazán együtt fogunk menni.

Az, amikor valaki nem egyszerűapen annyit mond, hogy "nekem ez nem jön be", hanem le szarozza, degradálja azt, amit a másik szeret. Érdekes, nekem is nagyon sok dolog nem tetszik, de eszem ágában sem lenne bántó megjegyzéseket tenni valakire, aki azt szereti.

Egy dolog van, amit nagyon nagyon megvetek, de ezt is igyekszem magamban tartani és kifelé max a tárgyilagos 'bocs de nem az én stílusom'. Ez pedig a kisgrofo és a hozzá hasonló ilyen mulatós vagy lakodalmasrockos akármi. De ebbéli rettenetes hányingeres megvetésemet is inkább magamban tartom, kifelé nem sértegetek senipkit miatta, de mondjuk a lelkem mélyén nagyon utálom.

A másik ilyen, általam utált, de az utálat nem hangoztatott, az meg az ilyen 'jajdeszarnekem' felfogású magyar nyomor-rock. (Ilyen veriazéletbeleveri és hasonlók, de őket sem sértegetem)

2019. jún. 11. 00:33
 18/20 anonim ***** válasza:

Nagyjából #17-el értek egyet.

A zene stílusokból és műfajokból áll, amiből mindenki válogathat és mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Ami engem zavar, az ehhez való hozzáállás. Kifutok a világból, amikor a metálkedvelő ismerőseim előadják, hogy az elektronikus zene nem zene, mert nincs benne hangszer, de a kedvenceiktől néhány számot még ők sem tudnak megkülönböztetni, annyira egyformák. És ugyanez fordítva. A big room house fan ismerőseim véleménye is vicc, hogyha screamelnek egy zenében, akkor az nem zene.

Részemről minden műfajból jöhet, mert van, ami bejön és van, ami nem.

Az alt rock hazai dolgai azok, amiket még kiemelnék. Elég gáznak érzem, amikor leoktat pár magyar alter zenét hallgató emberke, hogy én milyen rossz zenéket hallgatok és ők mennyire jókat. Ha pedig nem szeretem az ő zenéiket, az azért van, mert nem értem őket. Aztán, amikor pár általuk istenített előadótól idézek pár sort, hirtelen nem tudják értelmezni... Ráadásul úgy istenítenek előadókat, hogy egy részük interjúkban nyíltan bevallotta, hogy pia hatása alatt valamit összedobtak. Őket sajnálom, hogy észre sem veszik, mennyire kihasznált emberek.

2019. jún. 11. 04:57
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én magát a zenét hallgatom, és úgymond, "mindenevő" vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy mindenfajta zenét kedvelek, azonban mindegyik zenének meg van a maga varázsa, és minden stílusú zenében lehet találni egy-egy olyat, amire azt mondod, hogy ez tetszik.

Azért lenézni valakit, amiért csak egy fajta zenét kedvel és hallgat, elítélni nem lehet, mert ilyen az ő ízlése. Ezen az alapon bárkit lenézhetnénk, mert ő a paprikás krumplit szereti, én meg a fűszeres vajjal készített bélszín rajongója vagyok.

Természetesen a zenék között nagyon-nagy stílusbeli, hangszerelési, dallambeli, szövegbeli különbségek vannak, ezt tudjuk mindannyian. Azonban, hogy kinek melyik stílus tetszik jobban, azt senkinek nincs joga lenézni, mert mindenki a maga szemszögéből ítéli meg, részesíti előnyben azt a bizonyos zenét.

2019. jún. 11. 13:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem, mert már rég kinőttem abból a korból, hogy ez foglalkoztasson.
2019. jún. 11. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!