Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elhagyta magat a parom,...

Elhagyta magat a parom, tonkreteszi az eletet, nem tudom mit csinaljak, tehetetlen vagyok?

Figyelt kérdés

Iszonyatos apatiaban van, felszedett 20 kilot, leszrja az egyetemet, egesznap pizzat rendel, fekszik, gepezik, telefonozik, edesseget zabal, papucsban pizsiben megy mindenhova..

Szoltam neki az elejen finoman. Aztan celzosan. Konkretan. Most mar szembesitettem regi kepekkel es ujakkal.. csak nevet.

Voltak kulso tenyezok amik miatt ilyen lett, de kisregenyt lehetne irni arrol, hogy mennyi energiat fektettem abba, hogy probaljak segiteni neki, mert nem birom mar ezt az egesznapos otthon fekvest...

Semmi nem hat ra. Ketsegbevagyok esve. Tonkreteszi az eletet.. csak en vagyok neki, felek ha elhagyom nem fogja “sokkent” erni es hirtelen osszeszedni magat, 4 eve ismerem, tudom milyen..

Mit tudnek tenni?:( nem akarok neki rosszat, azt akarom, hogy jobban legyen, eljen (egeszsegesen) de feladta az eletet kb..

Mar utolso szalmaszalba kapaszkodok itt az oldalon.

20/L es 22/F

2019. jún. 5. 23:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem tervezunk es soha nem is terveztunk gyereket.

Es igen, depresszios, evekig jart pszichiaterhez de az csak begyogyszerezte es rosszabb lett. Probaltam kuldeni pszichologushoz, 600 embert telszamot stb talaltam neki, de mindig csak mondta, hogy majd majd majd..

Nem mostani keletu dolog ez, sosem volt erzelmileg teljesem stabil, de most szetmentek a szulei, magarahagytak, egyedul el, az egyetemet 4 eve kezdi elorol es elorol.. megertem, hogy kiabrandult es elkeseredett, de csak panaszkodik es nem akar aktivan valtoztatni. Ma is felkeltettem 9-kor es megint lelettem szidva, hogy o hajnalban allandoan fent van es nem tud aludni, hagyjam mar.. de azert nem tud mert delutan kel fel es nem almos ejjelre..

Sajnos a szulei tenyleg tojnak bele, “osszehoztak”, felneveltek aztan mentek a sajat utjukra uj csalad stb.

De nem ragaszkodom hozza, hanem szeretem, es aggodom erte, es rettenetes, hogy nem hallgat ram..

De oszinten elhagyni se akarnam, mert tenyleg szeretem es mindig egyutt kepzeltuk el az eletet, nem vagyok ismerkedni, mas kapcsolatra, pasizni stb.. en nekem ez az elet tokeletes volt igy az elmult 1-2 honapig amikor o elkezdett rohamosan bezarkozni es bekockulni.

Nem azt akarom, hogy elhagyom es akkor rosszabbul lesz es elfelejtem.. egyedul azert merult fel bennem a gondolat, mert hatha igy radobben a dolgokra es valtoztat. De lehet nem fog, magarahagyni meg nem akarom, mert tenyleg ugy erzem, hogy o vele akarok lenni es elni, nem akarom, hogy ilyen allapotban legyen..

2019. jún. 6. 09:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Az emberek változnak, ha nem akarja hogy segítsd rajta nem fog változni, így te mész tönkre. Az élet tele van lehetőségekkel, ne zárd be magad...
2019. jún. 6. 10:50
 13/14 anonim ***** válasza:
ahhoz, hogy változzon kell valami nagyobb töltetű dolog, magától kell akarnia, te hiába cseszegeted ezzel
2019. jún. 6. 10:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Oké, akkor egy tök logikus kérdés: ha a szülei magára hagyták, carnak rá, ő meg ráér egész nap otthon ülni és pizzát rendelgetni, akkor miből él?

Az a baj, hogy a való életben sokkal durvább dolgokkal kell majd szembenéznie annál, hogy elváltak a szülei és lecarják.

Egyáltalán nem motiválod te sem, szépen lehúzzátok egymást minden téren. Majd amikor repülni kell az egyetemről, akkor vagy te eltartod vagy havonta költözhettek valami egyszobás lyukba, tele adóssággal.

Én elhiszem, hogy a párod gyenge, depressziós és gyenge akaratú. Emellett lusta és nagy ívben carik bele mindenbe a nagy önsajnálat mellett, de ha AKARNA akkor változtatna. Segítséget nem fogad el, nem tudsz vele mit tenni.

Vagy otthagyod, vagy egy ilyennel éled le az életed (később kinyílik a szemed, de addigra elpazaroltad rá a legszebb éveidet) és téged is leránt magával.

Nem segítesz neki azzal ha pátyolgatod a kis lelkét és mentegeted, hogy milyen fos az élete, azért olyan amilyen.

2019. jún. 6. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!