Elhagyta magat a parom, tonkreteszi az eletet, nem tudom mit csinaljak, tehetetlen vagyok?
Iszonyatos apatiaban van, felszedett 20 kilot, leszrja az egyetemet, egesznap pizzat rendel, fekszik, gepezik, telefonozik, edesseget zabal, papucsban pizsiben megy mindenhova..
Szoltam neki az elejen finoman. Aztan celzosan. Konkretan. Most mar szembesitettem regi kepekkel es ujakkal.. csak nevet.
Voltak kulso tenyezok amik miatt ilyen lett, de kisregenyt lehetne irni arrol, hogy mennyi energiat fektettem abba, hogy probaljak segiteni neki, mert nem birom mar ezt az egesznapos otthon fekvest...
Semmi nem hat ra. Ketsegbevagyok esve. Tonkreteszi az eletet.. csak en vagyok neki, felek ha elhagyom nem fogja “sokkent” erni es hirtelen osszeszedni magat, 4 eve ismerem, tudom milyen..
Mit tudnek tenni?:( nem akarok neki rosszat, azt akarom, hogy jobban legyen, eljen (egeszsegesen) de feladta az eletet kb..
Mar utolso szalmaszalba kapaszkodok itt az oldalon.
20/L es 22/F
Sokkal jobban jársz, ha szakitasz vele!
Ha gyereketek lenne, mit fog csinalni szerinted?
Elhagyod: talán tönkremegy az élete, talán ettől összekapja magát, hogy látja, hova vezet, ha így viselkedik.
Nem hagyod el: tönkremegy mindkettőtök élete, és ő tuti nem fog változni, mert mindennap megerősítést kap, hogy így is kellesz neki, sőt, egyre kijjebb tolja majd a limitet.
Depressziónak tűnik. Szakértő segítségre van szüksége. Most arra kell rávenned, hogy azt vegye igénybe, nem arra, hogy te győzködd, hogy változtatnia kell. Ebben segítsd őt, biztosítsd róla, hogy ez nem szégyen, stb. Az úgy nem megy, ha magad próbálod győzködni. Szülei tudnak róla egyébként?
Szerintem ne zsarold érzelmileg, de tedd meg, amit kell, ha nem hajlandó segítséget kérni sem.
Nem él, nem üzi a nöket. Nagy baj. Leragadt nalad. Szerintem segits
rajta es dobd ki.
Azzal tennél neki is és magadnak is a legjobbat, ha elhagynád. Ezzel ki tudnád rázni az önsajnálatból és összeszedné magát. Ha nem, akkor reménytelen, de akkor legalább téged nem ránt magával.
Próbáltál segíteni, de aki nem akarja azon nem lehet. 20 éves vagy, előtted van az élet, tanulj, dolgozz, ismerkedj, utazz stb. Ne pazarolj el éveket az életedből, mert ezeket sosem fogod visszakapni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!