22 éves FIÚtól hogy venné ez ki magát?
Tegyük fel, van egy 28 éves nő, és a 8 éves gyereke. Felszállnak a buszra, és a nő mondja:
-"Ülj le a bácsi mellé."
Én erre meg felállnék, és mondanám:
-"Tessék csak nyugodtan leülni, a néninek úgyis nagyobb szüksége van a helyre."
Vagy ha a 12 éves fiú lemagáz, én meg kérdezném:
-"Maga? Bácsi? Azért még nem vagyok olyan öreg!"
Miért nem veszel példát azokról az emberekről, akikről írtam? Akik felnőttként élik meg a gyerekkori vágyaikat?
18/L
Ez a 69%-os egy troll. Mindig negatívat ír, semmi útmutatás, Balek!
18/L lehet tényleg példát fogok venni, az egész életemben szórakozni fogok. Nem terveztem munkanélküliséget, meg semmi negatívat (ahogy egyesek írták). Sőt, a dolgok mélyére látok, csak egyszerűen valahogy egy-két dolog furcsának tűnik így elsőre.
És mivel akarod büntetni azokat a gyerekeket akik bácsizni fognak téged?
Az egyik ismerősömnek is úgy köszönt egy kissrác hogy Csókolom bácsi. 20 éves az ismerősöm , ő csak mosolygott ezen.
Szerintem természetes hogy egy gyerek magáz egy felnőttet. A szüleik is erre tanítják őket.
A szülők sok esetben félrenevelik a gyereket - sajnos nem ilyen apróságokban, hanem fontos dolgokban.
Emellett sokszor látom, hogy sok szülő szülő felnőttként kezeli a felnőtt gyerekét, és hűvös a viszonyuk, semmi szeretet... holott ennek nem ettől, vagy nem csak ettől kéne függenie. Ilyen általában akkor fordul elő, ha az iskola neveli a gyereket, mert mondjuk a szülőnek nincs ideje napi 1-2 órát vele lenni - és ez nem az éjjel-nappal dolgozók esetében van sokszor így.
Gyerek: fiú-lány
Felnőtt: bácsi-néni
Szerintem teljesen rendben van hogy erre tanítják őket.
Kérdező te mivel felnőtt vagy , így melyik vagy szerinted?
Régi társadalmi, jogi berögződés, attól tartok.
Igazából kortalan vagyok, de attól tartok ez nem fizikai kortalanság...
Én szeptemberben 39 leszek, de még most is zavar a bácsizás, mert öregít. Én nálam fiatalabbakat csak tegezni tudok, ezért természetes, hogy megengedem nekik a tegezést. És nálam idősebbekkel sem szeretem, ha valaki egyoldalúan tegez.
Az eredeti kérdésre a válasz:
1. A "néni" biztos megsértődne, de nem tudom, hogy észrevenné-e magát.
2. Ez teljesen jó, így tegeznének a gyerekek.
Amúgy nálam ez attól is függ, hogy megborotválkoztam-e. Ha igen, akkor akár 8-10 éves gyerekek is mernek tegezni. Ha nem, akkor sokszor 16-18 évesek sem. Tegeződni szeretek, borotválkozni meg nem, ezért nincs jó megoldás...
A bácsi/néni megszólítást pedig szerintem nyugdíjkorhatár alatt nem érdemes használni, mert öregít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!