Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Introvertált, perfekcionista,...

Introvertált, perfekcionista, negatív, kívülálló emberként az élet egyetlen területén sem tudok érvényesülni. Az öngyilkosságon gondolkozok. Miként találhatok rá a helyes útra?

Figyelt kérdés

Üdv!

Sajnos a legapróbb részletig nemtudok belemenni a dolgokba, mert sosem lenne vége. Nemvoltam én mindig ilyen, ott kezdődött hogy egy nagyon jó 8 év után ( ált.iskola ) jött a középsuli és ahova bekerültem teljesen egyedül másik 30 ember közé....nemtudtam beilleszkedni. Az ottani emberkék már rég ismerték egymást, kisebb csoportok alakultak ki, együtt jöttek át az ált.iskolából...én meg nemtartoztam sehova és ez sosem változott. A felnőtt koromat ez alapozta meg és emiatt szenvedek tizen éve. Rólam annyit lehet tudni hogy F/30 éves vagyok, erősen pesszimista, introvertált ami nálam aztjelenti hogy nem félek én az emberektől, csak egyszerűen sosincs kedvem üres beszélgetésekbe belemenni. Ami nem érdekel ahoz nem szólok hozzá, ha akarok valamit azt úgyis megmondom. Új társaságban is a háttérből figyelek mindent és persze itt is mindig feljön hogy olyan csendben vagy. Egyébként ha valaki megjegyzi nekem hogy csendes, nem vagyok túl beszédes...ezt én mindig egyfajta sértésnek vettem. Sok munkahelyem volt, de mindenhonnan leléptem rövid időn belül mert kinem állhatom a felesleges, erőltetett beszélgetéseket, mások hallgatását. Mindig is aztmondtam a melóhelyeken hogy én nem beszélgetni hanem dolgozni járok be, ha haverkodni akarok vagy bármi másról beszélni...azt munka után. Elég sok felé mozogtam ami a munkát illeti, új dolgokba vágtam bele, volt külföld is...próbáltam keresni azt ahol nem kell senkinek megfelelni, ahol nyugodtan csinálhatom a saját dolgomat....de ilyen nem létezik. Perfekcionistának is nevezném magam mert teljesen illik rám ennek a leírása. Minden munkámban a tökéletességre hajtok, a legapróbb részletig mindent eltervezek és próbálom megcsinálni, ha valami nem sikerül úgy azt sokszor kudarcnak tekintem. Mindent megjegyzek elsőre, nem kell másodjára mutogatni. Azokon a helyeken ahol nagy pörgés volt, meg is jegyezték hogy ehez lassú vagyok, de látják hogy 1000x jobban koncentrálok mint mások, de ide nem ez kell. Egyébként csak sima érettségim van, nincs szakmám. A párkapcsolatokban nincs akkora gond, csak nyilván az elején, a legelső ismerkedés résznél de ott is elkell terveznem mindent előre, nehogy leégjek. A régi szokásos haveri köröm is oké, hetente járunk be sörözni ami teljesen jó, nincs semmiféle elvárás. Sajnos elindultam az alkohol felé és aztkell hogy mondjam hogy ez adjam számomra az egyetlen örömöt, ha iszok akkor kijön belőlem az ellentettem aki szeretnék lenni és sokszor a társaság középpontja vagyok, bárkivel eltudok beszélgetni komolyabb témákról is. Nemrég jártam pszichologushoz is, 3-4 alkalom volt...neki is mindent elmondtam, de semmire nem jutottunk. Annyit javasolt nekem hogy nekem egy "segítő" munka kellene ahol sok pozitiv visszajelzést kaphatnék ami az önbizalmamat növelné, mert jelenleg egy durva elértéktelenedésen megyek keresztül. Ez igaz is mert már semmibe se nézem magam, 30 évesen sehol sem tartok. Sajnos ez az egész nem vezet sehova, kétlem hogy megtalálnám "önmagam", rosszul vagyok már az emberek láttán is, de főleg magamtól. Ha egyszóval kéne jellemeznem az eddigi életem akkor a megfelelő szó azlenne rá hogy a kívülálló, amiből elegem van már, egy teljes, hibás személyiséget már nemlehet átalakítani. Egy személy, egy munka, egy cél adhatna értelmet, ezt nagyon jól tudom, csak olyan mélyre elástam magam hogy innen nemnagyon van visszaút. Minden nap kimegyek egy helyre ahol fejben mindig eltervezem hogy véget vetek az életemnek, de én még mindig itt írogatok....

Ha esetleg járt már valaki hasonló helyzetben, annak szivesen meghallgatnám a véleményét.

2019. máj. 31. 10:26
 1/7 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján nem érzem úgy, hogy az „élet egyetlen területén” sem tudsz érvényesülni. Azt írtad, van régi baráti köröd, akikkel rendszeresen találkozol, azt is, hogy párkapcsolatot is létre tudsz hozni.

Szerintem azzal sincs gond, hogy a munkahelyeken nem cseverészni akarsz. Persze ha ezt így mondod meg a többieknek, akkor nem nagyon kedvelhetnek, mivel sajnos sok embernek nincsen magánélete, plusz a munkáját sem szereti, így a melóhelyét szocializálódásra használja.

Szerintem első körben el kéne gondolkodnom azon, milyen munkát végeznél szívesen, mert ha megtalánád a hivatásodat, már lenne célod, és jobban éreznéd magad. Tanulni sem késő, és plusz hozadéka lehet, hogy a felnőttképzéseken már hasonló éreklődésű emberek vannak, szóval akár még „értelmes párbeszédre” alkalmas egyénekkel is megismerkedhetsz.

2019. máj. 31. 11:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Olyan szempontból hasonló vagyok, hogy én is csendes típus vagyok, hallgatok, figyelek, de mindenkivel szóba tudok elegyedni, megtalálom a közös hangot egy hajléktalannal és egy cégvezetővel is. Valamiért kívülállónak érzed magad, nem "pazarolsz" időt feleslegesnek tűnő beszélgetésekre, pedig itt lehetne változtatni, lehet, hogy egy értelmetlennek, feleslegesnek hitt beszélgetés is tudna újat adni, előhozná azt az éned, amit elnyomsz magadban, ami csak a baráti köröddel, sörözés közben jön elő belőled. Bizonyos értelemben túl komolyan veszed a világot és az apró dolgokat elengeded, csak a célt látod, pedig az apró lényegtelen dolgok is az egész részei. Olyan munkát kéne találnod, ahol ki tudod bontakoztatni ezt a precizitásodat. Ajánlom még, hogy próbáld meg az önkénteskedést, én a Máltai Szeretetszolgálatnál voltam, nagyon rossz mentális állapotban kerültem oda, segítségre szorultam, aztán már én segítettem embereken.
2019. máj. 31. 15:10
 3/7 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: Jókat irtál, én is tudom hogy mit,hogyan kéne...de egyszerűen nem megy. Tényleg mindent komolyan veszek, egyszerűen ilyen lettem...de ha akarnék se tudnék olyan laza lenni hogy mindenben meglássam a jót. Nagyon jó hogy említetted az önkénteskedést...mert a pszichologusom is pont ez javasolta. Az ok pedig az hogy én tudom hogy jó beszélőkém van, de ezt nem osztom meg másokkal...részben azért mert felesleges,nemérdekelnek mások felszínes nyűgjei. Megkérdezte múltkor tőlem hogy miaz amit szívesen csinálnék? Azt válaszoltam neki hogy azt amit ön...szeretek elmélkedni, és én bárhol bármikor megtalálom a közös hangot az olyan emberrel aki olyan mint én, olyan aki negativ, lelki gondjai vannak. Messziről kerülöm a feltűnösködő, nagyhangú embereket. Egyik hétvégén kint söröztünk a tiszaparton, odajött egy srác hogy tüzet kérjen...láttam rajta hogy valami nem oké, elkezdtünk beszélni, kb 10 percig volt ott...és jobbat beszélgettem vele mint az elmúlt 10 évben bárkivel, bármelyik munkahelyen. Fogalmam sincs hogy kivolt, de szó szerint olyan volt az egész mintha magammal beszélgettem volna. Nyilván hogy pszichologus legyek, arról lemaradtam...le is beszélt a doki, az legalább 6-7-8 év kemény tanulás, de a lényeget ő is meglátta hogy nekem másokon kell segítenem. A gond ott kezdődik hogy arra sem tudom magam rávenni hogy a boltba lemenjek, levagyok dermedve lelkileg, idegileg és csak egyhelyben toporgok. Tényleg nem szeretném magam sajnáltatni, de teljes sötétség van előttem. Amikor megiszok 8-10 sört, akkor kezdek újra érezni, jönnek az ötletek,célok, pozitiv leszek de ez csak másnapig tart, csapdában vagyok. Másoknak tudok tanácsot adni ha minden rossz körülöttük, de ha saját magamról van szó akkor semmi.
2019. máj. 31. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, a sörözésből már el lehet indulni, valahol meg kéne fogni ezt a pozitív lelki folyamatot, amit beindít, csak arra kell ügyelni, hogy ne csapjon át alkoholizmusba. Nálam a sörözés a következőket hozza elő: én is felszabadulok a társaságban, de már közben szomorú is vagyok, hogy lehet, hogy hónapokat vagy éveket kell várnom, míg újra összefutok ezekkel a barátaimmal, mert más városokban élünk.
2019. máj. 31. 19:39
 5/7 A kérdező kommentje:
A sörözés, piálás sajnos már mondhatni alkoholizmus nálam...én nem tagadom hogy alkesz vagyok, csak azért iszok mert örömet okoz, felszínre kerül az igazi énem...ezt persze nem úgy értem hogy saturészegre iszom magam, hanem eljön egy szint amikor vevő vagyok minden beszélgetésre, sokszor betársultam idegenekhez és nagyon jó estéim voltak. Viszont bennem is ottvan az a negativ dolog hogy tudom hogy ez csak egyszeri alkolom, kikell élveznem a pillanatot. Másnap ezek az emberek eltünnek, de már a 10-15 éve ismert haverjaimnál is ezt érzem sokszor, ha bármikor összefutok velük, józanul kicsit zavarban érzem magam, de ha fix hétvége este van piával akkor rohadt jó beszélgetések vannak, kicsit mintha mindenki kifordulna magából. A te helyzeted másabb, messzebb vagytok egymástól...de nekem akármi is van rákell innom egy kicsit hogy szalonképes legyek. Péntek-Szombat kb 30-35 sörből áll amivel elviselhető állapotba kerülök, ez már alkoholizmus, mellette nem töményezek, de tudom hogy ez hosszú távon rossz. A legfőbb célom egy család lenne, de a volt párom 5 év után elhagyott az utolsó utáni pillanatban, mikor már minden megvolt...tehát lakás, gyerek cuccok, a gyerek neve....és ezt lejátszani mégegyszer évekig valaki mással, ilyen mentalitással mint ami nekem van...lehetetlen. Már bennem van pár sör, azért is vagyok ennyire őszinte, ha erőt veszek magamon akkor utoljára...de azért örülök hogy valaki valamilyen szinten megért.
2019. máj. 31. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Próbáld fokozatosan csökkenteni az adagot, találnod kell valami pótcselekvést, ami nem egészségkárosító, de segít felszabadulni. Én rendszeresen járok futni + sok zöld teát iszom, ez mentálisan segít rendben lenni.
2019. máj. 31. 23:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem szorongsz, és a szorongásodat oldod alkohollal. Ha iszol a társaság középpontja vagy. Feloldja a gátlásaid és mersz nyitni mások felé és beszélgetni velük. Ne igyál, mert miután kiürül az alkohol, az alkohol okozta feldobottság után még rosszabb lesz, depresszívebb leszel. Ez egy ördögi kör. Ha az öngyilkosságon gondolkozol, akkor depressziós vagy. Nyiss az emberek felé. Beszélgess velük, ismerd meg őket! Szeretetet fognak adni. Boldogabb leszel. Segíts nekik, és hálásak lesznek, ez neked is örömet fog okozni. Tűzz ki valami új célt, amiért érdemes élned! Ne sajnáltasd magad! Sok sikert!
2020. jan. 28. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!