Romantikus dolog a szerelmünk halála után öngyilkosnak lenni?
Van egy ismerős pár - vagyis volt -, a fiú már régóta beteg volt és sajnos a tavalyi év folyamán meghalt.
Rá pár hónapra a lány is öngyilkos lett.
A részvétnyilvánitó kommentekben mindenki az egekig magasztalta a párt, Rómeó és Júlia történetéhez hasonlították, hogy a lány mennyire bátor volt és hogy odafönt most már örökre együtt lesznek.
De szerintem szegény lány inkább pszichésen megtört és beleőrült ebbe, nem hiszem, hogy normális dolgo lenne eldobni a saját életünket emiatt. Még előtte állt az egész élete.
Szomorú ami történt, de nem tartom romantikusnak, csak betegnek a lányt.
Ráadásul, ha már hiszünk abban, hogy "odafönt", akkor pont hogy nem lesznek együtt, mivel a lány öngyilkosságot követett el, ergo ment a pokolba.
Nem értem miért kell megideologizálni és szép dolognak beállítani egy ilyen elkeseredett tettet.
Ha valaki élete egy másik ember életén múlott, akkor nem volt benne érték.
Azért állítják be szépnek, mert halottról jót vagy semmit. Egy részvétnyilvánító szekcióban nem fogsz nekiállni ekézni a halottat, hogy jó nagy marha volt. Úgyis meghalt, tök mindegy már, a rokonokban nem kell forgatni a kést.
Nem tartom romantikusnak de teljesen megértem a lányt.
Ha a vőlegényem meghalna szerintem én is mennék utána.
Persze azt hozzá kell tennem hogy én alapból hajlamos vagyok szuicid gondolatokra és cselekedetekre.
Mondhatni Ő tartja csak bennem a lelket. Kb ő az egyetlen társas kapcsolatom (nagyon mizantróp vagyok és szociális fóbiám is van, emiatt bórzasztóan nehezen barátkozom lényegében nincs is igényem társaságra meg barátokra)
Az önygilkosság felelőséghárításos dolgot meg jó lenne ha hanyagolnátok.
Szerintem az embernek igenis joga van eldönteni hogy meddig kiván élni.
Van olyan pont amikor már semmi értelme az egésznek.
Valószínűleg szegény lánynak a barátja halála volt az a pont.
Úgy látom híján vagyunk az empátiának a komment szekcióban.
Shane,Shame.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!