Csak engem idegesít hogy az emberek többsége buta?
A leírásod alapján én is buta vagyok. A harmadik szakmámat kezdem szeptemberben, a legrosszabb érettségim 4es lett, hetente minimum egy könyvet el szoktam olvasni, szeretem a könyveket. A mai, aktuális politikával kapcsolatban viszont nem nagyon vagyok tisztában. Otthon nem téma a politika, híreket ritkán olvasok, csak annyi jut el hozzám, amit a rádióban nagy ritkán meghallok. Facebookozni, instázni és youtubeozni sem szoktam. A földrajzzal végülis nincs baj, de ha a politikáról kell beszélni.. Pár “fontos” néven kívül nem sokat tudok mondani róla, hacsak nem azt a részét kérdezik, amit jogi alapismeretek órán is vettünk, ami be kell hogy valljam szintén minimális.
N
Igen irritál a butaság, de nem abban az értelemben, mit amit te írsz, sokkal inkább az, ha valaki a mindennapi életben előforduló dolgokkal nincs képben, és nem tud értelmesen gondolkodni.
Néhány példa:
- Amikor ki kell tölteni egy hivatalos papírt, amin rajta van, hogy hová mit kell írni, ennek ellenére értetlen, és mindenre 3x rákérdez
- Amikor a boltban nagy betűkkel ki van írva, mi mennyibe kerül, mégis az eladót tartja fel, és kérdezgeti
- Amikor Fb-on álláskereső csoportban egy álláshirdetéshez világosan le van írva, hol kell jelentkezni, és alá odakommenteli, hogy "érdekel" mellé pedig a SAJÁT telefonszámát, hogy majd biztosan a cég felhívja...
- A borzasztó helyesírást már meg sem említem, amit néhány ember produkálni tud
- Akik kétely nélkül elhisznek mindent, bedőlnek mindenféle internetes átverésnek, (pl felugrik egy ablak, hogy nyert egy kocsit, és már meg is adja a bankszámlaszámát)
Dolgoztam egy ideig ügyfélszolgálaton, hát oda naponta annyi buta, síkhülye telefonálgatott, hogy pár hónapig bírtam csak őket.
És ebben igazad van, hogy a a felsorolt dolgokat már egy általános iskolás gyereknek is kellene tudnia, és borzasztó, hogy felnőtt emberek hogy lehetnek ennyire életképtelenek és buták. És csak egyre több lesz belőlük.
A 15-össel nagyon egyetértek. Kiegészíteném még pár dologgal:
- Amikor épphogy beáll a busz/villamos/metró a megállóba, és ő már szállna fel rá, úgy, hogy akik meg leszállnának, simán fellöki őket, és még neki áll feljebb.
- Gyorsétteremben dolgozom, ott is nap, mint nap találkozok buta emberekkel, a vendégek közül. Nagy betűkkel ki van írva, hogy hol lehet rendelni, és hol lehet átvenni a már kifizetett rendelést, ráadásul az elsőnél még kasszagépek is vannak, mögöttük álló dolgozókkal, az átvétel pedig egy üres pult, ahol nem áll ott folyamatosan senki. A sok hülye mégis ott akar rendelni...
- Akik már vásároltak, fizettek, és megkapták a blokkot, ahelyett, hogy ránéznének, netán elolvasnák, a kasszásokat zaklatják, hogy mi a wc kód.
- A menütáblán nagyjából minden kint van árral együtt, mégis azt is a kasszástól kérdezgetik, hogy mennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!