Mit bánnál meg ha a 18 évet betöltött gyerekednek adnál egymillió forintot azzal, hogy bármire költhető, csak legális ügy, dolog legyen? Úgy értem mi olyan van amire költené e feltétel teljesítésével, de te mégis bánnád hogy hagytad?
Bármi, ami káros és/vagy haszontalan.
Pl ha elverné alkoholra, bagóra, szerencsejátékra, nőkre, stb, akkor igen elkeserednék.
Ha elszórakozná. Ruhákra, cipőkre költené a nagy részét. Ha lány, akkor mellműtét. (de más jellegű kisebb korrekciók, pl. nagy orr, elálló fül, fogak rendbetétele rendben van, ezekkel egyet értek, bár ezt már megoldottuk volna mi, vagy fizetnénk most mi, szóval nem ebből kéne neki)
Aminek örülnék:
- gyűjt valamire és hozzáteszi ezt az összeget
- tanulásra, tanfolyamra, nyelvtanulásra fordítja
- utazásra fordítja
Az én felfogásomban a pénz egyetlen elképzelhető helye az csakis valami maradandó dologban lehet. Mint pl. lakás, bútor, banki befektetés... Családomban ismeretlen fogalom a pénz elélvezkedése. Én már a létszükséges (kiszarandó) élelmiszerekre való pénzverést is nagyon nehezen emésztem!
Ha odaadtam úgy, hogy csinál vele, amit akar, akkor csinál, amit akar, az már nem arról szól, hogy nekem tetszik-e, vagy sem... De hidd el, az én felfogásomban ugyanúgy nem tetszene, ha nyolc évig ásványvízre költené, mintha elk_rvázná első este. Meg tudja mutatni 40 év múlva, hogy mi lett abból a pénzből, vagy sem? Na ez itt a lényeg.
(Ott kezdődik a dolog, hogy ennyi feltétellel én nem adnék a gyerekemnek 1 millió Ft-ot, csak konkrét dologra esetleg, illetve konkrét időszakra vonatkozóan, tehát hogy X időn belül egy fillért se kap, úgy gazdálkodjon ezzel az összeggel.)
A kérdésre válaszolva: ha túlárazott luxuscikkeket venne belőle, tehát amikből sokkal olcsóbban is be lehetne szerezni időtálló, minőségi darabokat, de nagyzolásból, divatmajomkodásból túlárazott idétlenségeket venne. Vagy elköltené fesztiválokra, partykra. Vagy ha naiv módon kölcsönadná valakinek nagy részét és nem kapná vissza, legrosszabb esetben ha nem is kölcsönbe adná, hanem csak úgy, mondjuk a párjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!