Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek mit jelent az a szó,...

Nektek mit jelent az a szó, hogy "energiavámpír"?

Figyelt kérdés
Milyen emberre mondanátok? Van/volt olyan a környezetetekben, akire ezt mondtátok? Mivel érdemelte ki?
2019. ápr. 30. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hiperaktív, állandóan össze-vissza dumál, sokszor hülyeségeket, mindenkit lefáraszt maga körül, úgymond elszívja az energiájukat, elsősorban innen a szó eredete.
2019. ápr. 30. 10:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Fárasztó ember. (hétköznapi szóhasználattal)
2019. ápr. 30. 10:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt találtam pár dolgot, ami remélem hogy segít :)

2019. ápr. 30. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a cikk, de szerintem egyszerűbben össze foglalható: energiavámpír az aki nem tiszteli a másikat.

Mert panaszkodni/kritikát mondani/negatív érzelmekkel viseltetni bizonyos helyzetekben tök OK. (Pl ha valaki pszichológshoz megy és a bajait boncolgatják, vagy ha ha valaki itt kiír egy kérdést akkor lehet hogy megkapja a kellemetlen igazságot.)

A tisztelet hiánya az, ami az energiát elrabolja.

2019. ápr. 30. 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Aki folyton panaszkodik, mindig megtalál téged a problémájával, de segítséget nem vár, csak lelki szemetesként használja a másikat. Közben az adott ember, aki hallgatja, azt veszi észre magán, hogy próbál szerencsétlenen segíteni, akin nem lehet, és szépen elszívódik az energiája amit rá pazarolt.
2019. ápr. 30. 11:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez egy létező fogalom. Tuti találnár róla szakmai leírást is, pszichológusoktól.

De ja, leginkább a végeláthatatlan panaszkodás, kisajátítás, bűntudatkeltés elemeivel élnek. Szóval egyfolytában zaklatnak azzal, hogy nekik mennyire szar, de nem tesznek ellene, hiába javasolsz nekik dolgokat. Amikor te a kisujjadat nyújtod, akkor ők be akarnak falni teljesen. És ha megmondod, hogy ez nem okés, akkor még bemagyarázzák, hogy te vagy a hibás minden rosszért, ami velük történik.

És aztán nyilván visszakönyörgik magukat, és kezdődik elölről. Csak fogyasztanak belőled, adni semmit sem adnak. Ez a lényeg.

2019. ápr. 30. 18:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Mit kell ezen magyarázni?
2019. ápr. 30. 20:55
 8/8 A kérdező kommentje:
A linkeket is köszönöm, de leginkább arra voltam kíváncsi hogy mi él a köztudatban. A hivatalos definíció valóban nekem is elérhető. Ha ezt keresném nem írtam volna ki a kérdést. De így is jött sok jó válasz, hogy ezt nem emeltem ki a kérdés kiírásakor. Köszönöm mindenkinek! :)
2019. máj. 1. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!