Mások hibáztatása milyen emberre utal?
Boldog, kiegyensúlyozottra :)
Én is ilyen vagyok kapásból, de azért ha logikusan végiggondolom akkor tudom hogy mindent csak magamnak köszönhetek. Azon dolgozz, hogy lehetőleg a külvilág felé minél ritkábban ereszd el ezt a véleményed, hogy mások a hibások, mert ezzel nem szerzel túl sok barátot.
2-esnek van igaza, 1-es butaságot írt.
Sok ilyen ember él kis hazánkban.
Ha boldogtalan, akkor azért az, mert a házastársa nem szereti. Vagy mert a szülei 30-40-50 évvel ezelőtt nem adtak meg neki ezt meg azt, pl. nem raktak a feneke alá egy lakást pályája kezdetén. Ha nem talál állást, azért a kormány a felelős. Ha rossz a munkahelye, akkor az idióta főnöke, a szemét multik. Az ilyen ember fogékony az összeesküvés-elméletekre. Akár lokálisan ("azért nem engem léptetnek elő, mert én nem nyalok úgy, ahogyan az összes többi kollégám"), akár globálisan ("azért vannak gazdasági problémák, mert a zsidók tönkre akarják tenni országunkat"). Ebből adódóan az ilyen ember fogékony a leegyszerűsítő, demagóg válaszokra. Olyanokra is, amelyek egy másik népcsoportot hibáztatnak a problémákért. Innen már csak egy lépés a rasszizmus, az antiszemitizmus, a "burzsujok", "kulákok" iránti gyűlölet, az ő elpusztításukra való törekvés. Az ilyen ember ideális állampolgár egy szélsőséges diktatúra számára, amelyik ellenségképet csinál neki: Sztálin, Hitler, Pol-Pot és az észak-koreai diktátorok pont ilyen emberekkel tudták rendszerüket fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!