Így mi értelme az egésznek?
Ahelyett, hogy örülnél, hogy ilyen képességeid vannak, emiatt sírsz.
Sose leszel boldog ember.
Ez nem irogységr, hanem hiszti. Hisztizel, hogy mi nem sikerül, és az első kudarcnál feladod.
Attól hogy nem vagy zseni, még érhetsz el jó eredményeket, lehet fényes karriered külföldön is, lehetsz PhD... mit gondolsz, minden híres ember, vagy mindenki, aki tesz valamit egy közösségért, zseni? Azért ennyi zseni nincs ;D
Van viszont sok tenni akaró, elhivatott ember, aki nem azért akar valamit elérni, mert dicsőségre vágyik, hanem mert vannak céljai, meggyőződése, és ehhez teszi amit kell.
(Ha van iskolapszichológus, vagy ha nincs, akkor nevelési tanácsadoban érdemes lenne beszélni erről egy pszichologussal, mert az is lehet, hogy ez a mostani, egy multban gyökerező probléma tünete.)
Nem baj, ha hasonlítod magad másokhoz. Más is megteszi. Így igyekszünk elhelyezni magunkat a világban.
Csak tedd tudatosan! Nyilván van, aki jobb nálad, van aki rosszabb. Jó, ha ezt tudja az ember. Ám, ha már sikerült "belőnöd magad", hogy hol helyezkedsz el, akkor onnantól ezzel már nincs dolgot. Úgyhogy innentől azzal foglalkozz, hogy magadhoz képest legyél egyre jobb. Ennek van értelme.
Lehet, hogy az zavar, hogy a nálad jobbnak mennyivel könnyebb. És igen, bizonyára könnyebb neki sok minden. Ezen persze lehet keseregni, csak sajnos nem jó irányba visz. Úgyhogy szerintem örülj aminek lehet, és engedd el, amin nem tudsz változtatni.
Ilyen felfogással tényleg csak egy megkeseredett szolga leszel. Ember, élvezd is az életet! Találd meg az egyensúlyt.
Én is elég maximalista vagyok a tanulás terén, sokat is tanulok (egyetem), de 4 ZH-ra egyszerre mindent tudni LEHETETLEN! Tudod mi mennyit puskázunk...? Jóisten..
Tulajdonképpen nem sokat ér a tudásod talpraesettség, józan paraszti ész, kis furfangosság illetve letojom mentalitás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!