Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged mi zavar jobban: ha egy...

Téged mi zavar jobban: ha egy jómódú ismerősöd mutogatja a pénzt, vagy ha egy szegényebb?

Figyelt kérdés

Melyik zavar inkább, ha zavar egyáltalán? Ha egy jól kereső, gazdagabb ismerősöd teszi ki közösségi oldalakra a jó kocsit, márkás ruhákat, éttermi kajákat, aki lazán megengedheti ezeket, vagy ha egy szegényebb ismerősöd teszi ki ugyanezeket, miközben tudod, hogy ő ezeket nem engedhetné meg magának?

És miért van, hogy pont az utóbbihoz hasonló, elég rosszul kereső ismerőseim rakják tele a közösségi média oldalaikat drágábbnál drágább dolgokkal? :) Ők vajon jobbnak érzik magukat így akár annál is, akinek tényleg jól megy, aki azért nem tesz ki mondjuk egy márkás ruhát, mert neki az nem akkora szám?! Ennyire csak a mutogatásnak él már szinte mindenki?

2019. ápr. 21. 22:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
17%

Egy idő után az ilyen fajta ember leszokik erről, még a fajtársai is rosszul lesznek tőle egy idő után, nekem is van egy ilyen volt osztálytársam, kb 2 éve posztolt legutóbb valamit, de már több éve nem követem, mert idegesít a rongyrázása, meg a komplexusai.

Elnyomott kis hülyegyerek volt, most jól megy neki, meg akarja mutatni a kukiját mindenkinek, hogy feláll neki.

Alapból irritál, ha egy ember többnek akarja gondolni magát nálam, alapvető butaság, ki ebben jobb, ki abban. Ő egy erkölcsi nyomorék, akinek csak a rongyrázása fontos.

2019. ápr. 22. 05:09
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

Felőlem a péniszét is kiteheti bárki, az sem érdekelne. Alapból le van állítva minden ismerős követése célirányosan meg nem nézegetem, mert egyszerűen nem érdekel.

De még ha érdekelne sem zavarna, mert mindenkinek a maga élete. Nekem meg megvan a sajátom, inkább azzal foglalkozom én merre járok és nem a többi ismerősöm.

Nem mellesleg az esetek 90%-ban nem az a "magamutogató" aki felteszi a képeket, hanem szimplán a másik hülye, akit ez zavar.

2019. ápr. 22. 05:55
 13/16 anonim ***** válasza:
88%
Na meg nem mások reszortja eldönteni, hogy ki mit engedhet meg magának.
2019. ápr. 22. 05:57
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
Teljes mértékben igazad van!
2019. ápr. 22. 06:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Zavar, ha dicsekedik valaki az anyagiakkal, mert nekem sosem volt pénzem és nem tudom merre tovább, hogy előteremtsem. Amit szeretek csinálni és jó vagyok benne, azzal nagyon keveset keresek (minimálbér).

Egy gazdagabbnak van mire játszani az eszét, tud mit felmutatni, de a szegényebb, aki hitelből autózik, fizeti a lakást és hitelből eszik, attól rosszul vagyok. Ne akarjon senki többnek látszanni, mint ami. Kívülről kőgazdagnak mutatja magát, amúgy meg éhezik. Nem láttam még ilyen embert, pedig létezik.

Otthon lakom így gyakorlatilag azt a kevés fizetésem szabadon elkölthetem, így néha megengedhetek magamnak egy új telefont vagy hasonló dolgokat, ahelyett, hogy mindet albérletre költeném, ahol egyedül lennék. Nem szoktam az új dolgokkal dicsekedni, pedig látok példát rá a környezetemben. Ha hamarabb sikerülne lecserélnem a 19 éves autómat, mint ahogy a rozsda megenné, azzal sem dicsekednék, csak csendben örülnék. Egyelőre meg kell próbálnom életben tartani, aztán majd lesz valahogy. A szomszéd is évekig Suzukizott, mire egy hiper-szuper Toyota lett belőle, amiből már kettő is van nekik. Valakinek huszonéves kora elején, nőként már több milliós autója van, én erről már lekéstem, meg arról is, hogy nő legyek. Ez utóbbi már közel 30 éve eldőlt. :D

2019. ápr. 22. 10:49
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

1.-2, Az utóbbi zavar. Azért, mert érződik, hogy csak egy megfelelési vágy van benne, ami többnyire csak maga talált ki - tehát mások nem feltétlen várnák el ezt tőle;

3, Talán mert szeretnék követni a divatot, vagy kompenzálják a hiányaikat, vagy mert égő lenne, ha nem tenné. Szerintem csak egy ideát kergetnek ezzel a hozzáállással;

4, Vannak, akik igen, de szerencsére vannak, akik belátják, hogy ez hosszú távon értelmetlen, és visszább vesznek.

2019. ápr. 22. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!