Mi a különbség az introvertált és az asszociatív emberek között?
Fogalmam sincs, mit jelent az, hogy “asszociatív ember” és miért van az introvertálttal egy kategóriában.
Disszociatív személyiségzavarról hallottam - ez a népszerű “hasadt személyiség”. Azért disszociatív, mert egyes emlékek, személyiségjegyek elvesztik egymással a kapcsolatot.
Segítenél, hogy hol olvastad ezt a szót?
Szerintem aszociálisra gondol.
(Asszociatív talán inkább az, aki jól tud asszociálni. :) )
^Aha, az lesz az :) köszi nyomtam a zöldet
Ebben az esetben az a különbség, hogy az aszociális a tágabb, a szimptóma (nem szeret másokkal együtt lenni). Ennek a hátterében állhat introvertáltság, de lehet más oka is, például olyam mentális bajokkal is együtt jár, mint a depresszió, a szorongásos betegség, vagy olyan tünetegyüttesekkel, mint az autizmus, vagy a skizofrénia.
De -az ártatlanabb oldalon-egy remete vagy apáca vagy buddhista szerzetes pl. vallási okból, a nagyobb áhítatos elmélyülést segítendő kerüli az emberi kapcsolatokat, a világi kötelékeket.
Aszociális=nem motivált a társas interakciók keresésére. Nem keverendő az ANTIszociálissal, amikor az ember kifejezetten ellenséges másokkal és a társas szerveződésekkel, renddel mint olyannal szemben.
Introvertált=amikor valakit a saját szellemi élete jobban érdekelel/leköt, mint a másoké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!