Szerintetek is rossz tanácsot adnak általában az anyák a
fiú gyereküknek, amikor piszkálják őket az iskolában
(a természetükből adódóan)?
Figyelt kérdés
Általában azt mondják a gyereküknek, hogy szóljon a tanárnak, vagy ők bemennek és leszidják a gyereket aki piszkálja, ez viszont azon kívül, hogy nem működik, még rossz is, mert arra tanítja a gyereket, hogy ha problémája van, akkor menjen valakihez aki majd megoldja helyette, ezt viszont káros, mert a társadalom kb. 10 éves koruktól már elkezdi elvárni a fiúktól, hogy saját maguk oldják meg a problémájukat. Jobb esetben azt mondják a gyereknek, hogy ne foglalkozzon velük, viszont az alapján amiket olvastam, ez sem sokkal jobb. Rosszul hangzik, de az a legjobb, hogyha behúz egyet a piszkálónak a gyerek, még akkor is ha a piszkáló erősebb és még ha meg is veri, mert legalább kimutatja, hogy nem fogja tűrni a piszkálódást és ki fog állni magáért.
Ha az én tíz éves gyerekemet terrorizálnák, igenis szólnék a tanárnak, vagy az illetőnek, esetleg a szülőknek,ha durva a helyzet. 10 évesen nem biztos hogy meg tudja oldani, így csak az önbizalma lesz a béka segge alatt. Majd középiskolában megoldja egyedül. Inkább tíz évesen tanulja meg azt, hogy bármikor számíthat a családra.
2019. ápr. 16. 11:52
2/15 anonim válasza:
Én azt javasolnám a fiamnak, ha lenne, hogy bátran rúgja tököm azt, aki piszkálja. Garantáltan nem fogja többet piszkálni. Ja, és ez lányoknál is működik. Tökön rúgni úgy erőből.
2019. ápr. 16. 11:59
3/15 anonim válasza:
A nők általában nem tudják helyesen kezelni a fiú gyerekek agresszivitását. Azt hiszik, hogy ezt ki kell ölni belőlük, pedig ez valójában egy nagyon értékes tulajdonság, csak helyes mederbe kell terelni.
Egy iskolában osztálytársait terrorizáló kissrácot pl. be kell fogni versenysportba, délutánonként 2-3 órás edzéseken keményen le kell terhelni. Ott megtapasztalhatja mások legyőzésének örömét, a vesztés utálatosságát. Mehet küzdősportra is, ha a verseny is kevés, kifejezetten a harcot keresi.
2019. ápr. 16. 12:11
4/15 anonim válasza:
Igen, mert semmiféle pedagógiai /pszichológiai kultúrájuk sincsen! Tehát nem értenek hozzá. Hiába a saját gyerekük.
2019. ápr. 16. 12:16
5/15 anonim válasza:
"mert a társadalom kb. 10 éves koruktól már elkezdi elvárni a fiúktól, hogy saját maguk oldják meg a problémájukat. " Melyik társadalomban? 😂 Itt csak az az elvárás a fiúk felé hogy kiszolgáltassák magukat vagy az anyjukkal, vagy a lánytestvérükkel, vagy a nőjükkel. Miféle önállósági elvárásra gondolsz?
2019. ápr. 16. 12:24
6/15 A kérdező kommentje:
A férfigyűlölő hülyeséggel menj máshová légyszíves...
2019. ápr. 16. 12:27
7/15 A kérdező kommentje:
Nyilván nem azt várják el, hogy 10 évesen már eltartsák magukat, de 10 évesen már elkezdődnek elvárásokmegfogalmazódni.
2019. ápr. 16. 12:29
8/15 anonim válasza:
Én is azt javasolnám, hogy huzzon be neki egyet, ha gyengébb akkor használjon segédezközt pl. szék
2019. ápr. 16. 12:31
9/15 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy jobb olyan iskolába vinni a gyereket, ahol normális kollégái és tanárai vannak. Nálunk is voltak ilyenek az osztályban és többi osztályban is, s nem tesz jót a gyerekeknek. Ugyanakkor sok szeretetet adj neki, könyvtárba is küldd többször, művelődjön, épüljön, sokat jelent.32N.
2019. ápr. 16. 12:34
10/15 anonim válasza:
" mert a társadalom kb. 10 éves koruktól már elkezdi elvárni a fiúktól, hogy saját maguk oldják meg a problémájukat." Nyugodj meg, én lányként is ezt kaptam. Általánosban egy c.... csoport vegzált, gimnáziumban egy olyan fiú banda, akik mintha védettséget élveztek volna (lett szólva igazgatónak, tanároknak, másokat is bántottak, FENYEGETTEK, semmi nem történt, ellenben amikor az egyik osztálytársnőm a padra firkált mindenki elé ki kellett állnia, megalázták és kapott igazgatóit is).
Volt egy osztálytársam általánosban, akit folyamatosan hecceltek a szünetben, majd amikor megverte az egyik gyökeret ő szívta meg, mert másik iskolába kellett mennie.
Egyszerűen nem tudják, nem akarják normálisan kezelni az ilyen szituációkat és sokszor a bántalmazó kölykök szüleinek áll még feljebb. :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!