Hogyan csináljak magamnak egy kis nyugalmat? Ti hogy csinálnátok?
Figyelt kérdés
19 éves félig kolis-félig otthon élő egyetemista vagyok. Amióta az eszemet tudom, sosem volt nyugalmam, mivel otthon hadiállapot van, szüleim egész nap veszekednek, mert utálják egymást mint a büdös ürüléket, ott tesznek keresztbe egymásnak ahol tudnak, egész nap üvöltöznek egymással.(8 éve elváltak, de sajnos együtt élnek anyagi okok miatt). Van egy 9 éves neveletlen húgom is, már pár kérdést írtam róla, de a lényeg hogy menthetetlenül neveletlen, agresszív és ő a "főnök" a családban, egész nap sír, bőg, úgy viselkedik mint egy rossz 3 éves, és ő még fizikailag is bántja a családot. Ezért menekültem kollégiumba Szeptemberben, de az is ugyanilyen rossz. Mivel egy "könnyebb" egyetem, ide csak a rosszabb diákok jutnak be, akik ugye fülük botját sem mozdítják meg a tanuláshoz, több évet csúsznak, tehát nem tanulnak és minden nap buli van a koli 4-5-6. emeletén, én pedig pont az ötödiken lakom, tehát 3 oldalról hallom a bulit a szobámban, sőt az én szobámat is néha bulihelynek használják, mert szobatársam beengedi őket. Aztán minden éjszaka (igen, kivétel nap nincs egyszer sem) hajnali 3-ig buliznak, addig én sem tudok elaludni sokszor, aztán ha lenyugodott a buli, szobatársam iszonyatosan horkol, fülsüketítően, még a füldugó sem nyomja el, és kell még 1 óra az elalváshoz, tehát, tehát legrosszabb esetben olyan 3 órát alszom éjszaka, a többit napközben pótlom részletekben, hogy egy 6 legalább meglegyen. Hétfőtől csütörtökig vagyok koliban, péntektől vasárnapig otthon, gyűlölöm mindkettőt. És nincs lehetőség elköltözni másik szobába, mert így is tele van a kollégium, és a 2-3. emelet, ami a nyugodtabb rész, onnan nem mennek el az emberek, vagy ha igen, kicsi az esély, hogy lejuss oda, mert azok mennek oda, akik már évek óta odavárnak. Dolgozni és albérlet kilőve, mert az egyetem lefoglalja az időmet, mert nem akarok 0 tanulásos diplomával kijönni onnan és minnél előbb ki akarok jutni, tehát én tanulok gőzerővel. Tehát marad ez az opció, viszont azért mégis szeretnék valami nyugalmat, legalább heti 1-2 napot ha lehet, de csak péntek délelőtt van kisebb nyugalmam, amikor én hazaérek és szüleim dolgoznak/húgom iskolában van, de ez is pár óra csönd, amint hazaérnek, első dolguk a veszekedés és az egymás/én kiidegelése(m). Mit mondtok, hogy csináljak magamnak egy kis nyugalmat? Ti ebben a helyzetben hogy csinálnátok?2019. ápr. 4. 19:43
1/8 anonim válasza:
Nagyszülők vannak akikhez odaköltözhetnél? Ha nincs akkor keress egy másik kollégiumot vagy beszélj a kolesz igazgatójával hogy mi a problémád és hátha tud segíteni egy jobb helyet találni. Az otthoni veszekedés úgy kezelhető hogy megmondod a szüleidnek ne veszekedjenek, mert ez agressziót hoz ki a 9 évesből is.
2/8 anonim válasza:
Ha van lehetőség akkor ott maradnék a koliban hétvégente és akkor vállalnék diákmunkát. Ha nincs akkor tűrök. Valamikor csak változik valami
3/8 A kérdező kommentje:
Nagyszülők a világ végén laknak, de nem fogadnának be, már kérdeztem őket, mert max akkor gondolkodnának el rajza, ha mezőgazdaságra váltanék informatikáról. Koli igazgatóság nem tud mit tenni, és nem is fog, van félévente 2 gyűlés, amikor elmondja hogy mit szeretne, de igazából nem lehet 18-28 éves embereket megnevelni, és nem lehet a koli 90%-át kirúgni, mert pár emberen kívül mindenki bulizik éjszaka. Otthoni veszekedésre nincs gyógymód, az én szavamra nem adnak. Diákmunkát mint mondtam nem tudok vállalni sajnos, pedig jó lenne ha kicsit kevesebbet kéne tanulni + dolgozni, de most nem megoldható...
2019. ápr. 4. 19:59
4/8 anonim válasza:
Akkor maradj ebben a jelenlegi helyzetben és keress valami munkát gyorsan. Gyűjts annyi pénzt ami elég egy legolcsóbb albérletre, az se baj ha rossz állapotú lakás, csak legyen egy nyugodt helyed. Más megoldás nincs.
5/8 anonim válasza:
Itt a tavasz, menj ki a közeli parkba, vagy ilyen Normafa jellegű helyre. Az utóbbiban még kevesebb ember van...
Ott nyugodtan chillelhetsz, nem zavarsz senkit és téged sem fognak zavarni.
6/8 anonim válasza:
Hát nem tudom én keresnék magamnak egy barátot és mondanám neki hogy had aludjak nála mert nem lehet tőlük aludni
7/8 anonim válasza:
De amúgy tényleg, ha ennyire rossz otthon is a helyzet, akkor miért nem maradsz a koliban, és válllsz valami diákmunkát hétvégén? Szorgalmi időszakban nem hinném hogy péntek-szombat esetleg vasárnap délelőtt/délután annyi tanulnivaló lenne, ugyanis te is mondtad hogy egy "könnyebb" szakra jársz. Ráadásul (nálunk legalábbis) hétvégén a fele társaság hazamegy a koliból, így pont hogy akkor van egy kis nyugalom. Állj a sarkadra én azt mondom! Szobatársad meg ha beengedi a bulizókat, akkor beszélgess el vele és mondd meg neki, hogy ez nem teljesen így megy, ez a te szobád is, meg kellene előbb kérdeznie, hogy te mit szólsz hozzá. Védd meg magad! Mondd, hogy neked reggel órára kell menned stb, ami nyilván igaz is lehet. Hidd el, ezek (kialvatlanság, rossz környezet, feszültség) jobban gallyra vághatják a tanulmányaidat, mint az ha alkalmanként elmész csomagolni valahova pár órára. Ne haragudj, de én ezért a "munka nem megoldható" kifogást nem tudom elfogadni. Ösztöndíjat kapsz biztosan, ha tényleg tanulsz, akkor abból próbálj meg félrerakni. Szüleid nem tudom mennyire támogathatnak. Nem megoldhatatlan helyzet, csak ideje lenne kicsit felnőtten gondolkoznod és viselkedned, mert hát azt azért te se gondolhattad komolyan, hogy egy egész kollégium fog hozzád igazodni. :)
8/8 anonim válasza:
Nincs másik emeleten tanulószoba?
Könyvtár?
Másik szintre kérheted magad a koliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!