Hogy lehet Budapesten élni?
Leszögezném, hogy nem szidni akarom a várost, sőt kedvelem, és szívesen is élnék ott, de valahányszor meglátok 1-1 környéket, elkap a szorongás.
Hozzáteszem vidéki vagyok, egy nógrád megyei kisvárosban élek, ahol sötétedés után többnyire embert is alig látni az utcákon, viszont amikor pesten vagyok, nem tudom nem meglátni a veszélyesnek tűnő helyeket, hogy ilyen hülyén fogalmazzak. Mint amikor a buszról egy utcába betekintve lépcsőkön ülő, lepukkadtabb embereket látok, akik már esetleg ittasak is reggel tízkor, vagy csak maga az utca nem tűnik bizalomgerjesztőnek, és cigányokat látok tanyázni csoportokban a lakásoknál, esetleg a tömegközlekedésben látom, hogy egy igazán nem beszámítható valaki száll fel aki hangos, és kötekedik azzal, aki csak rápillant.
Megjegyezném, nincs bajom a cigányokkal általánosságban, de nyilván tudható, hogy melyik fajtáról beszéltem.
Tehát a pestiek ezt hogy bírják? Egyáltalán mennyire tartják veszélyes városnak? Én inkább a pesti oldalt ismerem, arról van véleményem, biztosan vannak olyan kerületek ahol nyugalom van, de amerre én jártam, mindenhol tapasztaltam olyat, amitől kicsit szorongani kezdtem.
Persze eleve szorongó típus vagyok, szóval ebben nincs is semmi meglepő, de kíváncsi lennék, hogy mégis milyen Budapesten élni.
Itt élni egy szerencsejáték! Vagy "megtalálnak", vagy nem!
Tegnap este a tömegközlekedési járművön egy olyan kisebbségi tag ért hozzám sietségében, hogy ha szúrósabban csak rám néz, meghalok, de ez az ember visszafordult és elnézést kért tőlem, - tehát akadnak azért pozitív végletek is. Bőrszínre való tekintet nélkül mondhatom - 50+ Budapesten leélt év távlatában, - hogy itt az emberek mentalitása az, ami nagyon megváltozott az utóbbi 30 évben, de nem is kicsit és nem is jó irányba. A vidéki, ingerszegény életből idecsöppent ember persze, hogy megszeppen! Vidéken mindenki ismer mindenkit, de legalább annyit, hogy a város melyik szegletében lakik az, akivel dolga akad. Falukban minden ember tisztességesen köszön mindenkinek - ha nem haragosa - és ez ott természetes. Pesten mindenki elveszik a vad, monoton szürkeségben - és nagyon sokan járnak Budapestre dolgozni az agglomerációs övezetekből is. Ez az a város, ahol nagy a bizonyossága annak, hogy közömbösen átlépnek rajtad, ha felbuksz az út szélén, - a közöny magas iskolája Budapest. Természetesen élnek itt jóindulatú pozitív kivételek is, de sajnos nem ez a jellemző. Sok az ápolatlan, gátlástalan, önimádó, neveletlen ember a tömegközlekedésben és bár "élő adásban" lehet keresztül caklatni a belvárosban, vannak helyek, ahol csúnyán nézned sem kell egy-egy kiadós pofonért. A III., VI-VII-VIII-IX-X., XIII., XVII. kerületek viszik a prímet e tekintetben, de a kőrúti, ill. Ferencvárost, Kőbányát, Angyalföldet - Újpestet keresztül szelő villamosokon is rengeteg erőszakos, hibbant emberrel találkozhatsz. Túlélő show.
10!
Nem, nem lesz rosszabb egyre több környék, ez szimpla hazugsag! Ha igy lenne akkor a lakásárak esnének azokon a részeken mert senki se költözik pusztuló környékre! Ehelyett mindenhol emelkednek, te nagad is írod...
Kérdező, kicsit paranoias vagy. Sosem feltem Bp-en, sokkal inkább biztonságban érzem magam mknt pl nemrég Rómában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!