Hogyan lehet kezelni, ha valaki vezetés közben türelmetlenkedik és kiabál?
En tesomnak csak annyit mondtam, hogy csak az ideges vezetés közben aki bizonytalan a vezetésben, le is szokott ott helyben a kulturálatlan beszédről.
Egy srácnál meg kb a huszadik beszolasa után kitört rajtam a röhögés, hogy ennyire választékos beszolásokat én még életemben nem hallottam :D de tényleg, minden helyzetet máshogy kommentált es mindben volt valami ironia is. Belőle nincs mégegy az tuti :) őt nemhiszem hogy leszokott mert ő amugy alapbol egy negativ ember, az életben is
Amugy tényleg bizonytalansagot jelent, azt, hogy váratlan helyzetekben pl ha kiszaladnak elé, stb, nem tudna reagálni.
Mi a barátommal (aki szeret vezetni es profi)egyszer diszko utan hulla fáradtan utaztunk haza csuszos havas uton, pont azon agyaltam, hogy mekkora lehet vajon ilyenkor a reflexe, mikor hirtelen kiszaladt elénk egy macska, de olyan tűzzel, pillanatok alatt, hogy a kimozdulasat en nem is láttam, csak amikor már előttünk volt, mondhatni, inkább kiugrott, a barátom olyan hirtelen kikerülte, hogy fel sem fogtam mi van. Mindez masodperc Töredéke alatt. Megállt, megnézte sikerult e, cica már másik oldalon járt.
Ő speciel soha nem szid senkit vezetés közben.a macskát is aggodva figyelte es nem szidva. Jo veszélyes volt plusz a körülmények ho, viz, fáradtság.
A közlekedés nagyon stresszes dolog. Tény, hogy ennek a stressznek nem a legszebb levezetése a kibálás káromkodás, viszont az is igaz, hogy ez nagyon hatékony. Ha tudsz jobbat, akkor mondd el neki a módszert, keresgélj ezügyben neten!
Viszont semmiképp sem javaslom, hogy fojtasd el vele az érzelmeit, mert a nyomás valahol ki kell jöjjön, és a káromkodás még a legkisebb rossz lehet.
Én egyáltalán nem tartom hatékony stresszlevezetési módnak azt, hogy a legkisebb helyzetekben is felQrja valaki az agyát és ordibálni kezd.
Nem vezeti le a stresszt, ugyanúgy ideges marad, csak még pörgeti is magát rajta. Legtöbb emberrel pont ez a baj, elborul az agya és percekig, órákig, napokig idegeskedik olyan dolog miatt, amire annyit kellene mondani fejben, hogy "oké" és elfelejteni, tovább lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!