Csak én látom rosszul, hogy rengeteg kimagasló intelligánciával rendelkező embernek van valamilyen alkohol/kábítószer függősége?
Magyarországon az egyetemeken jellemző a nagymértékű alkohol fogyasztás, de a füvet sem vetik meg a fiatalok. Tavaly jártam kint Amerikában, és egy ismert egyetem kampuszán, ugyanez a helyzet a marihuánával. Zenész családban nőttem fel, ismerek nagy neveket, találkoztam is párral, népzenei körökben.
Mondanom sem kell... Mértéktelenül megy az alkoholfogyasztás.
A kérdésemet nem rossz szándékból teszem fel, senki felett sem török pálcát. Nagy általánosságban elmondható az, hogy az intelligens emberek nagyja, rendszeresen él ezekkel?
Kedves utolsó!
A fűre térnék rá egy kicsit.
Pont az ellenkezőjét tapasztaltam.
Általában egyetemisták körében kaphatsz jól, és jót. Legalábbis ez a tapasztalatom. Az USA-ban, ki is választhattad, mit szeretnél.
A helyi dealernél volt egy kis notesz, amibe fel volt jegyezve, ez és ez a fajta ilyen és olyan bugát terem stb...
Indica, sativa, kérhettél olyat, amit napközben is szívhattál, vagy akár olyat, ami szigorúan csak a végén ajánlott.
White widow, og, amnesia, killshot...
A hatóságok már fittyet hánynak rá.
Aki termeszt, és kereskedik is vele, azt adócsalás néven megbüntetik, visszatérítik az elcsalt pénzt, és ennyi.
A 10-es válaszoló vagyok. Azért az ne felejtsük el, hogy Amerika más politikával játszik, mint pl. Magyarország. Sőt, sok államban legális is, orvosilag meg előbb elfogadottabb volt, mint máshol. Ja és az emberek anyagi helyzete, és mentalitása is másabb.
Simán lehet rendelni, meg ez az oldal rendezettsége is azt mutatja, hogy a fű a "barátunk".
Egy budapesti fazon mesélt nekem arról, hogy itt ami a legjobb, az a Vörös Sárkány, aminek olyan nagy sikere van, hogy a dealer jár Debrecenbe és le Pécsre is árulni azt. De hogy mennyi köze van az eredetihez... Meg pl a Red/Blue/Green Dragon az utazók körében nem füvet takar, hanem bizonyos drogok kombinációját. Hívhatnánk koktélnak is.
Itt a környéken javarészt úgy mondják meg, hogy jó a cucc vagy sem, hogy mekkora igény van rá, mennyire keresik. Pl az történt, hogy a dealer kapott visszajelzést, hogy milyen király a cucc, van-e még mert a haverjának is kell, és ilyen esetben ennek a fajtának feljebb nyomja az árát pl 2500-ről 3k-ra. Találgatni lehet, hogy milyen fajta.
Londonban meg, ha a fekákkal haverságban vagy, akkor tudod, hogy mit kapsz. De ha az utcán, te neki állsz kérdezősködni, hogy ez milyen fajta, lehet hogy a kés fog benned állni. De ha van ismereted az adott környéken, akkor tudod, hogy a Skunk ott az elterjedt, és tapasztalatból meg megtudod különböztetni a többitől.
Egy spanyol ismerősöm mesélte, hogy ahol lakik, ott csináltak egy hibridet és a környékük nevét viseli a cucc. Ha jól emlékszem vmi Bilbo volt a neve. De Hollandiában is vásárolhatsz név szerint.
Magot vehetsz Magyarországról is, azt a tv nem tiltja.
Visszatérve Amerikához, ott nincs olyan nagy kulturális és nemzetiségé nyomás, mint itt, mivel alapból egy keveredett nemzet. Ezért is van, hogy a rendőrök beletörődnek a piti kis füvezőkbe, sokan saját maguk is használják. London ugyanez csak kicsiben. Londonban például a rendőrök teljesen másképp állnak hozzá az emberhez, mint Mo-n, sokkal emberségesebbek. Viszont Londonban a dealerek már sokkal szervezettebbek mint korábban, mivel sok a civil ruhás, aki odamegy hozzájuk cuccért, aztán pár perc múlva a rendőrök lekapcsolják őket. Ahol laktam, ott a fél gang-et így zárták be, a maradék meg olyan paranoiás lett, hogy csak na. Szabályosan végigtesztelik az ismeretlen alakokat, mielőtt cuccot adnának el neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!