Azokat az asszonyokat akik úgy veszik fel a férfjük nevét hogy pl Kovács Béláné, azok nem érzik úgy hogy teljesen elvesztették a saját identitásukat hogy már csak valaki feleségeként hivatkoznak magukra?
Se vezetéknév se keresztnév nem utal már a saját születési nevére.semmi.Ő már csak egy feleség a neve szerint.Sosem értettem azokat akik így veszik fel a férjük nevét.Én ha férjül megyek valakihez inkább a kötőjeles megoldást választom hogy a saját nevem is megmaradjon
Ti hogy vélekedtek?
Az a baj, hogy sok a műveletlen vidéki magyar suttyó bunkó nőstény (itt a gyakorin is hemzsegnek), akiknek nincs is saját személyiségük és nekik ez így oké, hogy egy kannak a csicskái.
Egy ilyennek mondta azt a Puzsér, mikor bemutatkozott hogy vmilyenNÉ, hogy: "Nem a gazdád nevét kérdeztem bmeg!" :)
12# ezt kifejtenéd?
Mi ebben a femináci? Hogy szeretném a saját nevemet megtartani?
En nem mondtam sztem semmi rosszat,még a páromtól sem vàrnám hogy akkor vegye fel az én nevem
Ez a né dolog valami szörnyű..
Külföldön élek, itteni viszonylatban tudom mondani, h bárki külföldre készül, felejtse el.
Kovács Béláné, tehát Béláné Kovács.
Oké, keresztnév, a rendes keresztnevedet nem mondhatod, mert nem az szerepel az igazolványban.
Tehát kersztnév: Béláné
Majd mikor elmagyarázod, h9gy nem, nem az, soha senki nem érti, h miért van igazolvány szerint férfineve egy nőnek.
Egyébként ez az egész né-zás már ósdi és elavult..
Gondllom kaook majd hideget meleget, de akkor is elavult..
És persze hagyjam külföldöt.
Amit előre mondom nem kell hagyni, mert a mostani generációból igen kevesen vannak, akinek ne fordult volna meg a fejében, (bármi okból) a külföldi élet.
Úgyh fontos.
Amúgy én 30 vagyok és pont Kovács volt a lánykori nevem, én azt elhagytam és a férjem vezetéknevét felvettem, ami amúgy jobban is tetszik.
Így van az új és régi életből is.
De ez a né....
Én nem szeretten a vezetéknevemet családi okokból, a névváltoztatást meg feleslegesnek tartottam, mondván, hogy egyster úgyis férjhez megyek, TÉNYLEG mindenképpen meg akartam tőle szabadulni, így a férjemét vettem fel. Eddig Kiss Anna voltam , most Kovács Anna vagyok , és teljesen meg vagyok elégedve így a nevemmel.
Néha azt hiszik a leánykori nevem, de ennyi “hercehurcát” megér, legalábbis számomra.
Off: Ez már csak a mai világban baj, meg szánalmas, mint ahogy minden más is, kivéve a harmadik nemet, mert az normális. Ismerek olyat, aki így vette fel és nincs 25, szerintem attól ő még ugyanolyan ember szabad akarattal, mint te, vagy a szomszéd Bözsike néni.
On: Régen a férfi volt a családfenntartó, ő dolgozott, a nő meg gyereket szült, ezért volt - né.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!