Hogyan tudnék megtanulni küzdeni bármiért is?
Tűzz ki olyan célt, amire vonz. Pl. arab nyelvvizsga vagy búvároktatói oklevél vagy (saját kocsi saját pénzből). Tervezd meg, mi kell ehhez, és hajtsd végre a tervet! Menet közben valószínűleg észreveszel majd más a célodhoz segítő lehetőséget is.
Én pl. baromi későn vesztettem el a szüzességemet. A szociális életem egy nulla volt. Kényszerítettem magamat társas összejövetelekre menni. Előbb közeli, majd távolabbi ismerősökkel. Ki(kjebb) léptem a komfortzónámból. Nem éreztem semmi komfortot a táncos helyeken, emiatt kicsoportos, majd magántáncórákra jártam. És az előbbiek egyikén ismertem egy csajt.
Nagyon utáltam már magamat. Ez volt az alapmotiváció.
Ja. Írtam bakancslistát. Elengedtem a fantáziámat. Vannak rajta nagy tételek (pl. Machu Picchu), közepesek (pl. tandemugrás, kőbalta), kicsik (pl. bölényt, kaviárt enni, Bibliát elolvasni).
Azóta több dolgot (sindarin, quenya, hindi nyelv, C#) kihúztam, de felkerült más. Nincs kőbe vésve, de tollal Moleskinbe. Kb. 1 évig csak Excelben terveztem, aztán írtam le. Ami kész azt így, ami kidobva, azt úgy húzom át.
A lista egy cél, de inkább egy út és egy kényszer a tanulásra, változásra, ismerkedésre.
Most táncolni tanulok. Rájöttem, hogy ezt túlerőltettem, a tangó még bonyolult nekem. Ezt pihentetem, amíg a többi kézségszinten nem megy. Már majdnem felhőtlenül élvezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!