Hogyan tudnék megtanulni következtetni?
Nem.
A dedukciós érzék veleszületett.
Magát a lexikális tudást lehet fejleszteni (konkrétan információt gyűjteni mindenről) ami a dedukció eredményeit pontosíthatja!
Begyűjthetsz információt arról, hogy milyen kávégépek léteznek, milyeneket használnak bizonyos kávézóláncok, milyen mérgek válnak utolóagosan (toxicology vizsgálatnál) "láthatatlanná" a kávéval aló kölcsönhatással, hogy melyik nemzetiség és társadalmi osztály milyen kávéfajtákat szeret, milyen kávéból csinálják ezeket, stb.
De maga a képesség, hogy ezeket az információkat össze is tudd rakni FELTÉTELEZÉSKÉNT úgy hogy relatíve pontosak legyenek, az vagy megy, vagy nem.
Nekem relatíve egészen jól megy. Én nem tanultam ezt, viszont figyelni igen. Figyeld az embereket kinek milyen hatás mit okoz, hogyan esik. Minél több ilyet nézel/olvasol annál több minden lehet a fejedben is.
Legalábbis én ügyesebb lettem amikor elkezdtem olvasni és jobban megfigyelni az embereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!