Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy alakítottad át gyökeresen...

Hogy alakítottad át gyökeresen a hozzáállásod, gondolkodásod egy életképesebb verziód kialakításához?

Figyelt kérdés

Főleg az önsajnálatban töltött idő elhagyását szeretném elérni,de egyedül vagyok. Így amikor rossz paszban vagyok, csak magamat tudom kihúzni, ami időigényes folyamat.

Akik merőben átalakították magukat, milyen szabályokat tartottak be, amik révén megváltoztak? A köztes időszakban mire kell odafigyelni, hogy haladjon az ember?

(konkrét példák is jöhetnek)

2019. febr. 23. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Szeptemberben úgy döntöttem idén pozitív leszek. Erőszakosan pozitív voltam. Rengeteget ültem a napon, az volt az, amibe kapaszkodtam. A nap vidám, az segít. És minden negatív gondolatra mondanom kellett kettő pozitívat. És amikor nagyon rossz volt, listát írtam, hogy az aznap miért egy jó nap, pl ma szép kék az ég, ma xy ül mellettem a suliban, ma elmaradt a töri, stb. Es egy ideig ezek varázslatos működtek ám!
2019. febr. 23. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
38%

Elkezdtem olvasni a bibliát és az ige szerint éltem.

Érdemes elsősorban elolvasni a példabeszédeket.

2019. febr. 23. 11:32
 3/9 anonim ***** válasza:

1-es ez szép és jó de csak fájdalomcsillapító, konkrét változás nélkül.

2-es példabeszédek mi? A lehető legjobb naivabb megoldást választottad, a lehető legrosszabb könyv mellé... Ne egy kitalált mesés könyben keresd a válaszokat amiben annyi az ellentmondás mint égen a csillag, saját magadban találd meg a válaszokat és azt tedd példabeszéddé, az lesz az a saját értékrended és az fogja a helyes utat megmutatni, feltéve ha képes vagy tartani magad hozzá.

Kérdező- az önsajnálat kemény dolog. Oka van hogy valaki nem hisz magában jól tudom én is ilyen voltam/vagyok de már évek alatt sikerült nagyjából rendbe tenni a fejemben a dolgokat. Először is felismerten hogy miben van igazam és miben nincs. Amiben igazam van azon változtatni nem tudok pl külső ugye stb, amiben nincs azon lehet.

De ezt is két csoportra lehet osztani, itt is van olyan amit csak elfogadni tudsz és megtanulsz vele élni de már így is változást ér el mert nem gyötör tovább a gondolat. A másik pedig hogy amin igazán lehet változtatni az egyben azt is jelenti hogy átformálod a gondolkodásod és ezzel egyidejűleg egy új értékrendet és identitást teremtesz meg magadban.

Ha kitartást mellette és méret is eszerint élni akkor már pozitívabban fogod magad látni, ami már is az önsajnálat ellentéte..

Látod ennyi az egész :)

Na persze az ilyen emberek többsége kritikus a világgal szemben és a társadalom nem igazán szokta elfogadni ha hangot adsz ennek, ez visszatartó lehet de ha továbbra is a saját utad mellett kitartasz idővel megtanulod leszarni az emberek véleményét is, hiszen ők úgysem tudják neked mi a legjobb csak magukat fenyezik ezáltal.

Mindig a belső hangra hallgass ennyi az egész, és ne vagyon vagy elsimertség legyen a motiváció, mert az már a megfelelési kényszer kapuja...

Akármit teszel úgyis megszólbak, akkor már miért ne élne valaki a saját szabályai szerint?

2019. febr. 23. 13:44
 4/9 Metionin ***** válasza:
100%
Én akkor határoztam el a váltást amikor ilyen 16 éves koromban rájöttem, hogy ezidáig csak a szüleimnek akartam megfelelni. Elképzeltem magam mint egy szobát, amit a szüleim pakoltak tele bútorral és festettek ki. Gondolatban kihordtam belőle mindent és fehérre festettem a falakat. Úgy döntöttem, hogy innentől kezdve figyelmen kívül hagyom az érzelmi zsarolást és kivonom magam az állandó balhéikból. Sokáig az üres fehér szoba látványába kapaszkodtam amikor kezdtem viszacsúszni, mindig elmondtam magamnak, hogy ez már nincs bennem, én már üres vagyok, fehér, tiszta, nem hathatnak többé rám. Aztán elköltöztem egyetem miatt, elkezdtem dolgozni és az önállósággal lassan megtelt a szoba. Az volt a különbség, hogy most minden olyan volt benne, amilyennek én akartam és ha észrevettem benne valamit ami másnak való megfelelésből került be, azt gondolkodás nélkül vágtam ki.
2019. febr. 23. 13:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Az önsajnálat szóra nagyon mérges vagyok! A szomorúságot, kétségbeesést nevezik így. Nagy divat az erőszakos "pozitívság", nem szabad félni, sírni, gyászolni, szomorúnak lenni. :( Nagyon sokszor olyan ember a nagy "pozitívság" szószólója, aki maga lusta, tohonya ember és pl 30 éves korában még mindig a 8 éve tartó alapszakot csinálja, életében csak diákmunkái voltak és a szülei pénzelik. Vagy aki maga órákat panaszkodik huszadrangú dolgokra - de ha más morog, azt már nem bírja elviselni.

Igazából nagyon magam alatt vagyok, volt nekem több kérdésem is emiatt. Leginkább szerethető munkát szeretnék 3 végzettség (4. folyamatban) után végre. De egészségesebb szeretnék lenni testileg, több életem legyen, 3 év szingliség után ismerkedni végre, a gyászt feldolgozni.

Tehát ezért írok egyáltalán, mert valamilyen szinten sorstársak vagyunk.

Én egyébként heti 2-3 órát igyekszem sportolni, tanulok OKJ-t adó tanfolyamon és mellette magamtól is. Igyekszem egyre kevésbé mások elvárásai szerint élni, bár ez nekem dögnehéz, sohasem voltam lázadó alak és mindig elfogadtam, amit más elvár.

A pénzt igyekszem beosztani és vezetem is a bevételeket, kiadásokat - így látom, mire mennyi megy el és esetleg mire kell jobban odafigyelni.

Rettentő kevés szabadidőm van és nagyon szeretek egyedül lenni, így a barátokra is nehéz most időt szakítani. :( Azért igyekszem, és akkor meghallgatom őket illetve néha új beülős helyet vagy nagyobb volumenű programot javaslok nekik.

Igyekszem azért nagyjából 7 órát aludni, enni zöldséget-gyümölcsöt, eleget inni. Nehéz az életmódra figyelnem, mert ellennék havi 2 sporttal, heti egy darab gyümölccsel vagy zöldséggel és rengeteg csokival.

Minden nap végén összeírok 1 vagy 2 pozutívumot és igyekszem, hogy ne csak a teljesítményemről szóljon, hanem mi történt velem, milyenek voltak az emberek velem stb.

Bár eredményt hoznának végre a fentiek...

26/N

2019. febr. 23. 14:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsó 3-as vagyok. Azt érzem abból amit írtál, hogy ez a nagy hajtás csak nyűg a nyakadon. "Igyekszem, minden mondatban ez a szó szerepel.

Amivel nem lenne baj, de az utolsó mondatod elárulja, hogy csak malomkerék ez neked mert a végét nem látod, és a motiváció csökken. Ráadásul nem utal semmi sem arra hogy ez téged igazán boldoggá tenne, inkább csak fél gőzzel csinálgatod mert szeretnél valamivel foglalkozni vagy valamit elérni.

Lehet hogy más irányban kellene keresned az önmegvalósítást, de persze ez csak az én véleményem, ha nincs igazam akkor pardon, csak ötletelni akartam 🙃

2019. febr. 23. 14:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Tényleg mókuskerék.

Dolgozni kell, mert abból jön a pénz.

Programozó csak akkor lehetek, ha megtanulom valamennyire, elérek egy bizonyos szintet. Szerintem tudnám szeretni, legalábbis a monoton, agyat nem igénylő, fejlődési lehetőséget nem tartogató munka (a jelenlegi) lélekölő számomra.

Az egészséggel meg kell törődeni. Így se vagyok totál egészséges, a tanulás meg jobban megy.

Tehát sajnos ennyi.

Persze, hogy benne van az "igyekszem".

Egy végigsírt nap után nehéz leírni egy pozitívumot is, ezért 'igyekszem'.

Nem mondhatom, hogy egészséges életmódot élek, de konkrétan egészségtelent se és sokat fejlődök - 'igyekszem'.

2019. febr. 23. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem akarok önmegvalósítást, csak ne szenvedjem végig a napi 9 órát és legyen annyi pénz, amennyi a kényelmes élethez azért nem árt.
2019. febr. 23. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt értem, viszont azt javaslom, hogy önmegvalósítás ne azt jelentse, hogy mennyit keresel. Legalábbis ne ez legyen a prior. Én is éppen annyit keresek ami elég, vagy nem túl sok marad, a munkámat ha lehet így fogalmazni azért szeretem mert sok szabadidőt biztosít ami ugye fontos, és nem kell minden napot bent végig stresszelnem az emberek között. Van időm kiengedni a gőzt és a belső dolgaimmal foglalkozni, ami rengeteg segített abban hogy mentálisan helyre billenjek ( igaz most is van még hova fejlődni, de ha visszagondolok pár évvel ezelőtti önmagamra ég is föld)

Így menet közben jöttem rá hogy mire van szükségem, és ebbe nem fér bele a karrierista élet, sem a másoknak való megfelelés, mert én is ilyen voltam mint te hogy mindenkinek tetszeni akartam. M már nem, és akárhogy állítják, hogy hülye vagyok mert semmi célom meg lusta stb nem érdekel. Én tudom magamról az igazságot, és hogy miről szól ez a mások szemében céltalan élet és kész. Egyébként nem céltalan, vannak vágyaim és terveim de ez idő és lehetőség kérdése amit idővel biztosít az élet, én ebben hiszek.

Nem azt akarja jelenteni, hogy legyél olyan mint én :D ha így szeretnéd megteremteni a dolgaidat semmi baj vele, az egészség az fontos persze és alap, egy szó mint száz ha megtanul az ember kiállni a saját igazsága mellett már félig nyert is, aki még le akar húzni az inkább húzzon el az életemből:D

2019. febr. 23. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!