Fura, ha nem vágyok magas színvonalra, luxusra?
Gyerekkoromban is úgy képzeltem el az életem, hogy egy kellemes, világos, két szobás lakásban szeretnék élni nagy ablakokkal, régies stílusú bútorokkal, erkéllyel, földig érő függönnyel. A hálószobánk ilyen, mindennél jobban szeretem, ahogy nyári reggeleken besüt a fény a fehér függönyökön át.
Nem érdekel a pénz a mindennapi szükségleteken túl. Az egyetlen, amit gyűjtük, azok a régi könyvek. Ruhákra, szépségápolásra nem szoktam komolyan költeni.
Nem szeretnék autót, sem a technikai dolgok nem érdekelnek.
A környezetem emiatt csodabogárnak tart (rossz értelemben), és sokak szerint ez csak védekezési reakció, mert tudom, hogy nem tudnám előteremteni a magas színvonalat. Lehetségs?
L
Hm...pont imént akartam megkérdezni, hogy vannak-e még intelligens emberek. A sorsfintora..
Én is úgy szeretek élni, ahogyan te. Nekem sose volt meg a biztonság, a jó kaják, a jólét, ezért az elégedettségi szintem lecsökkent annyira, hogyha van meleg kaja, meleg, fürdési lehetőség, én boldog vagyok. A környezetem engem is furának tart, de nem érdekel. Én élem az életem, nem ők. Ők csak egy pillanatnyi időt látnak abból, ami én vagyok vagy te. És csak akkor tenném előrébb az ő elgondolásukat a saját életemről, ha előre akarnék lépni és ha ez segítene benne. Na addig én maradok a tudásnál a bulikák helyett. Szóval az átlag többségnek biztos fura vagy, de mérlegeld mi a fontosabb. Te vagy L
Elég jól keresek (nettó 700 körül átlagban), de mégse költök semmi extrára.
Nincs se kocsim, se csili-vili telefonom meg drága laptopom (illetve a laptopom talán drágább az átlagosnál, de munkához kell és így sem csillagászati összeg), nem járok nyaralni, nem utazgatok. Mondjuk ez utóbbiakkal az is összefügg, hogy inkább otthon ülő típus vagyok.
Valóban meglehet, hogy nem tudnád előteremteni... :) Ha bennem ilyen gondolatok járnának csak az ijesztene meg, hogy nem ismerem önmagamat.
Az emberek mindenfélét beszélnek. Vannak akik megértenek, vannak akik nem. Ha mások véleményében keresed önmagadat akkor előbb vagy utóbb meg is fogod találni, csak az nem te leszel. Nem különleges az az ember aki szerényen él. Az sem aki luxusban. A különleges ember szerintem az aki nyitva tartja a szemét. Hosszú az élet de a végén rövid, hajrá, ki vagy te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!