Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fura, ha nem vágyok magas...

Fura, ha nem vágyok magas színvonalra, luxusra?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban is úgy képzeltem el az életem, hogy egy kellemes, világos, két szobás lakásban szeretnék élni nagy ablakokkal, régies stílusú bútorokkal, erkéllyel, földig érő függönnyel. A hálószobánk ilyen, mindennél jobban szeretem, ahogy nyári reggeleken besüt a fény a fehér függönyökön át.

Nem érdekel a pénz a mindennapi szükségleteken túl. Az egyetlen, amit gyűjtük, azok a régi könyvek. Ruhákra, szépségápolásra nem szoktam komolyan költeni.

Nem szeretnék autót, sem a technikai dolgok nem érdekelnek.

A környezetem emiatt csodabogárnak tart (rossz értelemben), és sokak szerint ez csak védekezési reakció, mert tudom, hogy nem tudnám előteremteni a magas színvonalat. Lehetségs?

L

2019. febr. 22. 21:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fura, tök normális dolog.
2019. febr. 22. 21:16
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Én megértelek. Jól menő vállalkozó vagyok, de egy szakadt kocsival jártam, senki vett komolyan, mert az emberek nagy része bele van buzulva a kocsikba. Most lízingelhetek egy prémium autót a nagy semmire, hogy elvigyen ugyanúgy A-ból B-be.
2019. febr. 22. 21:18
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Én is elég puritán vagyok, otthon ezer éves szakadt ruhákat hordok, szinte alig költök valamire, de hiába nem érdekel a pénz, kétszobás lakásért már elég sokat kell fizetni, ha meg egyszer sajátot akarsz majd, akkor meg főleg. Mindegy hogyan akarod berendezni, bútor nélkül is luxus lesz.
2019. febr. 22. 21:24
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Hm...pont imént akartam megkérdezni, hogy vannak-e még intelligens emberek. A sorsfintora..

Én is úgy szeretek élni, ahogyan te. Nekem sose volt meg a biztonság, a jó kaják, a jólét, ezért az elégedettségi szintem lecsökkent annyira, hogyha van meleg kaja, meleg, fürdési lehetőség, én boldog vagyok. A környezetem engem is furának tart, de nem érdekel. Én élem az életem, nem ők. Ők csak egy pillanatnyi időt látnak abból, ami én vagyok vagy te. És csak akkor tenném előrébb az ő elgondolásukat a saját életemről, ha előre akarnék lépni és ha ez segítene benne. Na addig én maradok a tudásnál a bulikák helyett. Szóval az átlag többségnek biztos fura vagy, de mérlegeld mi a fontosabb. Te vagy L

2019. febr. 22. 21:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Ők (lemaradt)
2019. febr. 22. 21:29
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
Engem például az sem zavar, ha életem végéig albérletekben fogok élni, tekintve, hogy nincsenek családalapítási ambícióim, örök bóhém kicsapongó vagyok.
2019. febr. 22. 22:21
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

Elég jól keresek (nettó 700 körül átlagban), de mégse költök semmi extrára.

Nincs se kocsim, se csili-vili telefonom meg drága laptopom (illetve a laptopom talán drágább az átlagosnál, de munkához kell és így sem csillagászati összeg), nem járok nyaralni, nem utazgatok. Mondjuk ez utóbbiakkal az is összefügg, hogy inkább otthon ülő típus vagyok.

2019. febr. 22. 22:31
 8/13 anonim ***** válasza:
En is sok dologra nem koltok nem mert nem telne hanem mert nem erdekel. Esz zavar, hogy rendre van akk beszol, hogy “hat ha en annyit keresnek, mint te akkor megvennem ezt meg azt”. Es nem ertem miert akarjak masok ekolteni kvazi a mi penzunket. Nyilvan van fedel a fejem felett meg tiszta ruhaba jarok akkor oket mit erdekli mire koltok. Vagy ugye mire nem.
2019. febr. 22. 23:05
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Valóban meglehet, hogy nem tudnád előteremteni... :) Ha bennem ilyen gondolatok járnának csak az ijesztene meg, hogy nem ismerem önmagamat.

Az emberek mindenfélét beszélnek. Vannak akik megértenek, vannak akik nem. Ha mások véleményében keresed önmagadat akkor előbb vagy utóbb meg is fogod találni, csak az nem te leszel. Nem különleges az az ember aki szerényen él. Az sem aki luxusban. A különleges ember szerintem az aki nyitva tartja a szemét. Hosszú az élet de a végén rövid, hajrá, ki vagy te?

2019. febr. 23. 00:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Számomra egyedülálló férfiként már a saját lakás is luxus. De nagy igényeim nekem sem lennének.
2019. febr. 23. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!