Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lettek érzékenyebb...

Miért lettek érzékenyebb felnőttek pl a kilencvenes évek gyermekeinek nagy része - illetve mi van a mai gyerekekkel (részletek lent)?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy pl a hatvanas évek gyermekeivel szigorúbbak voltak, pofont, körmöst kaptak az iskolában, amit volt, hogy titkoltak, máskülönben az édesapjuk adta volna a másikat... vagy akik a II VH-ban elvesztették az édesapjukat... vagy akik 56-ban voltak gyerekek... stb.; és ők se fiatal felnőttként se felnőttként nem gondolták szörnyűnek a gyerekkorukat; viszont, a kilencvenes évek gyermekeinek nagy része panaszkodik a gyerekkorára és a múltjuk miatt kialakult pszichés betegségektől szenved (pedig akkor már nem volt ekkora szigor - én kilencvenben születtem és az osztályból senki sem kapott körmöst - az otthoni atyai pofon volt az egyetlen fizikai büntetés).

Miért van ez a különbség?

Illetve, a mai kiskamaszok nagy része miért keserűbb mint pl az évtizedekkel ezelőtti kamaszok? Úgy látom, kényelmesebben nőnek fel (mármint nincs az a vasszigor se szülők, se tanárok részéről, a tanulmányaikhoz ott van az Internet, stb) de szomorúbbak mint pl az, aki 1950-ben volt 16.

Miért van ez a különbség?

Nem szidalmazásnak szántam, csak érdekel, hogy mi az alapja a különbségnek.

Kérlek titeket oktalanul ne nyomjatok a piros kézre!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. febr. 21. 17:48
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Akkor a válasz, az Internet. Értem. Mindenkinek ment a .. kéz!! Köszönöm a válaszokat!
2019. febr. 23. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!