Miért lettek érzékenyebb felnőttek pl a kilencvenes évek gyermekeinek nagy része - illetve mi van a mai gyerekekkel (részletek lent)?
Arra gondolok, hogy pl a hatvanas évek gyermekeivel szigorúbbak voltak, pofont, körmöst kaptak az iskolában, amit volt, hogy titkoltak, máskülönben az édesapjuk adta volna a másikat... vagy akik a II VH-ban elvesztették az édesapjukat... vagy akik 56-ban voltak gyerekek... stb.; és ők se fiatal felnőttként se felnőttként nem gondolták szörnyűnek a gyerekkorukat; viszont, a kilencvenes évek gyermekeinek nagy része panaszkodik a gyerekkorára és a múltjuk miatt kialakult pszichés betegségektől szenved (pedig akkor már nem volt ekkora szigor - én kilencvenben születtem és az osztályból senki sem kapott körmöst - az otthoni atyai pofon volt az egyetlen fizikai büntetés).
Miért van ez a különbség?
Illetve, a mai kiskamaszok nagy része miért keserűbb mint pl az évtizedekkel ezelőtti kamaszok? Úgy látom, kényelmesebben nőnek fel (mármint nincs az a vasszigor se szülők, se tanárok részéről, a tanulmányaikhoz ott van az Internet, stb) de szomorúbbak mint pl az, aki 1950-ben volt 16.
Miért van ez a különbség?
Nem szidalmazásnak szántam, csak érdekel, hogy mi az alapja a különbségnek.
Kérlek titeket oktalanul ne nyomjatok a piros kézre!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!