Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől ilyen ilyen begyöpösödöt...

Mitől ilyen ilyen begyöpösödött a magyarok nagy része?

Figyelt kérdés
Egyszerűen hányingerem van attól, hogy bárki bármit mond vagy csinál vagy csinálni akar azt leszólják. "Úgysem fog sikerülni", "nincs értelme", "haggyad a francba úgysem jön össze." Most is, kimegyek Külföldre dolgozni, hogy mire hazajövök legyen pénzem belevágni a saját vállalkozásomba, erre mit kapok? "Asszed kűfőőd oan jóu lesz he?" Mi a francért ennyire negatívak? Nem értem egyszerűen. Ez amúgy jó, hogy ilyen anyaszomorító ez társadalom?

2019. febr. 18. 01:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

- nincsenek jóban magukkal, lemondtak mindenről

- titokban attól félnek, hogy "a másiknak sikerül és akkor milyen rossz lesz nekik ezzel szembesülni: "bezzeg a másiknak sikerült"

- imádnak beleszólni a másik életébe

Sok lehetőség van még biztosan, az emberi lélek bonyolult.

Én is szoktam hallani pletykákat, amelyekben szinte örülnek, ha a másiknak nem sikerült valami, gúnyosan ecsetelik egymásnak: "az is el akart kezdeni valamit, belevágott nagy lelkesen aztán nem sikerült" - mindezt maró gúnnyal.

2019. febr. 18. 01:26
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Azért dobálóznak egyes emberek ilyen szavakkal, mert könnyebb egy megkapott világban élni mintsem tenni illetve küzdeni a célokért, vagy csak simán irigyek rád, és egyszerű a lehetetlen szóval dobálózni és negatívan állni a dolgokhoz. Én is valamilyen szinten olyan vagyok mint te de megtanultam nem adni mások véleményére. Titkon véghez viszem a céljaimat aztán majd felmutatom amikor már elkészültek, mert hiszek magamban. Egy dolgot tudok tanácsolni ami a legfontosabb hogy mindig hidj magadban, én is mindig hittem mindig hiszek és mindig is fogok. Ez a legfontosabb és szerencsére az embernek az önmagába vetett hite csak önmagától függ, a többi csak kifogás.
2019. febr. 18. 01:32
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az elmúlt évszázad sorozatos tragédiai hagytak maradandó nyomot a magyarság "kollektív érzuletén".Kialakult az"itt úgyse sikerülhet semmi "életérzése, ami makacsul tartja magát. Mindenesetre Te ne törődj ezzel, járd a saját magad útját.
2019. febr. 18. 03:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Ne az határozza meg az akaraterőd, hogy kapsz-e megerősítést a céljaiddal kapcsolatban.
2019. febr. 18. 06:00
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Nme mindenki ilyen, jobb körökben kellene mozogni

(Ettől függetlenül kint sincs kolbászból a kerítés)

2019. febr. 18. 07:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Sokan bele vannak fáradva az életükbe. Erre jön egy jó nagy adag propagandizmus, amibe beleszól a saját TFH-ik (Tegyük Fel, Hogy), ahelyett, hogy utánanéznének a dolgok valódi oldalának.

De hát nekünk ez kell... Tanult tehetetlenség.

2019. febr. 18. 07:16
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Végül is azért érzed szükségszerűnek az általad taglalt lépések megtételét, mert itt ténylegesen nem sikerült semmi. Ha nem így lenne, akkor nem lenne szükséged arra, hogy kimenj dolgozni. Na mindegy! Ez egy magasabb szint!
2019. febr. 18. 08:29
 8/11 anonim válasza:
52%
Persze hogy ilyenek mert kb 1864 ota mindig valaki fogta a kezuketes megmondta mit es hogy csinaljanak. Ferenc Joska, Vitez Nagybanyai, a kopasz Matyi, Jani bacsi... Elkepzelni se tudjak, hogy “apa” nelkul, egyedul valami is sikerulne, foleg kulfoldon, ahol “ jeee itt nem beszelnek magyarul”! A masikfele pedig tenyleg az irigyseg, a kreativitas hianya es a rossz indulat. Azt a keves vallalkozoszellemet ami meg van a 30 alattiakban pedig omeltosaga Felcsuti “elso” Orban Viktor probalja kiirtani, foleg adminisztrativ uton. En idestova 14 eve elek kulfoldon ( nem Nyugat, Kelet) de olyan rosszindulatot ami a magyarok tobbsegeben vsan, nem tapasztaltam. Ha kimesz arra ugyelj, hogy lehetoleg magyarral ne uzletelj! Kurt Vonnegut adja egyik hosenek szajaba a hires mondatot: “akinek magyar a baratja, nincs szulssge ellensegre.
2019. febr. 18. 09:37
 9/11 A kérdező kommentje:

# 7/8 Időpont ma 08:29

Igazából a pénz miatt megyek ki. De látom magadra leltél a kérdésben leírt emberi tulajdonságokra. További szép napot!

2019. febr. 18. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg,csak a saját sikertelenségüket vetítik ki a másik felé.

Vagy csak nagyon rosszindulatúak.Engem nyugodtan nézhetnek naivnak,de ha valaki el akar érni valamit,azt bíztatni szoktam.

2019. jún. 27. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!